Избраха Инициативен комитет за честване на 110 години училище „Св.

...
Избраха Инициативен комитет за честване на 110 години училище „Св.
Коментари Харесай

Врачанско училище се готви за 110-годишен юбилей

Избраха Инициативен комитет за честване на 110 години учебно заведение „ Св. Софроний Врачански “. Инициативата е във връзка 280 години от рождението на българския възрожденец Софроний Врачански и 110 години от основаването на едноименното начално учебно заведение.
Учредителното заседание се организира в учебно заведение „ Св. Софроний Врачански “ и бе инициирано от шефа на образователното заведение Антоанета Сиракова. На срещата участваха още Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, ръководителят на настоятелството на НЧ „ Развитие 1896 “ Иванка Караиванова, шефът на Центъра за работа с деца Лили Стоева, представители на Регионалното ръководство на образованието, на Регионален исторически музей, на учебното настоятелство, общественици, родители и преподаватели.
Кметът на града Калин Каменов бе определен за ръководител на Инициативния комитет. Той сподели, че приема с чест и отговорност тази функционалност и добави, че в идните начинания, свързани с бележитите годишнини, би трябвало да бъдат ангажирани и децата, и родителите. Кметът предложи още начинания, които да бъдат включени в програмата за идната година, като измежду тях са екскурзия до родния град на свещеник Врачански – град Котел и и облагородяване на региона към учебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР