Избраха Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор. С 8

...
Избраха Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор. С 8
Коментари Харесай

Избраха Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор

Избраха Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор. С 8 гласа " за " и 1 " срещу ". Решението предстои на обжалване, само че осъществяването му няма да се стопира при вероятно обжалване, съобщи БНТ.

По-рано стана ясно, че трима заместници на Иван Гешев са изразили единодушие да вземат участие в избора за изпълняващ функционалностите основен прокурор. Това са Даниела Машева, Борислав Сарафов и Десислава Пиронева. Заместник-главният прокурор Красимира Филипова е споделила, че не желае да взе участие в процедурата. Петият заместител на Иван Гешев - Пламена Цветанова, тази заран изиска да бъде освободена от поста и отпадна от обсъжданите претенденти.

Това стана известно по време на съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), която взе решение, че тя е органът, а не Пленумът на Висш съдебен съвет, който би трябвало да избере и.ф. основен прокурор до избора на титуляр, след като Иван Гешев беше освободен от поста. Кадровиците взеха решение да се свържат със заместниците, с цел да ги попитат за възможното им единодушие да бъдат определени.

Членовете на колегията сега дебатират какви би трябвало да са критериите за избор. Според болшинството би трябвало да се гледа критерият " старшинство " – стаж на поста. На първо място по този критерии се подрежда заместител основният прокурор и шеф на Национална следствена работа Борислав Сарафов. 

Кадровиците към момента не са решили дали след отправена покана към кандидата той би трябвало да пристигна да бъде изслушан.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР