Избраха българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) за президент на най-голямата

...
Избраха българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) за президент на най-голямата
Коментари Харесай

Ева Майдел е първата жена, президент на Европейското движение

Избраха българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) за президент на най-голямата европейска организация - Европейско придвижване, оповестиха от пресофиса на ГЕРБ.

На провелата се Федерална асамблея в Брюксел членовете на Европейското придвижване поддържаха кандидатурата на българката със 174 гласа , трансформирайки я в първата жена и първи представител на страна от Централна и Източна Европа на тази позиция в 70-годишната история на организацията .

Българският евродепутат беше издигната за президент на организацията по едно и също време от трите най-големи партии в Европейския парламент - Европейската национална партия, Партията на европейските социалисти и Алианса на либералите.

Европейското придвижване е най-голямата мрежа от про-европейски организации и участва в 39 страни . Основано преди близо 70 години, придвижването има богата история на застъпване за европейската интеграция, както и работа в интерес на демокрацията и правата на индивида.

 Равни условия за финансовите услуги в Европейски Съюз желае евродепутатът Ева Майдел
Равни условия за финансовите услуги в Европейски Съюз желае евродепутатът Ева Майдел

Само 7% от потребителите купуват финансови услуги от други страни от Европейски Съюз

Това е първата организация, подкрепила директния избор на Европейския парламент , като опит за реализиране на по-голяма либералност и легитимност на Европейски Съюз. Европейското придвижване е и един от създателите на Съвета на Европа, най-важната правозащитна институция в Европа. В него членуват политически партии, браншови организации, асоциации на младежи, синдикати и други.

" Имаме потребност от нова концепция за Европейски Съюз, тъй като Европа не е независимо, настрана тяло, тя е това, което ние създадем от нея ", сподели Ева Майдел след избирането си.

 Ева Майдел приканва за обучение и цифрова просветеност
Ева Майдел приканва за обучение и цифрова просветеност

Ключово е да се обърне съществено внимание и на учителската специалност

" Имам сила и оптимизъм с Европейското придвижване да разкажем тази нова история за Европейски Съюз на дейните и младежите ", добави тя.

" Изключително значимо е да не работим за жителите, а концепциите, които реализираме, да идват от жителите , т.е. да събудим същинския спор в Европа, за бъдещето на Европа, с присъединяване на жителите. Друг значим акцент на моята работа ще бъде подложен върху интензивността на младото потомство. Само посредством тяхната идейност, интензивност, ние можем да създадем по този начин, че нужните цели да бъдат осъществени през днешния ден, само че и в утрешния ден ", сподели Майдел.

" Ше засилим извънредно доста мрежата на актуалните всички 39 национални организации, тъй че гласът на Европа да се чува доста по-силно и от техните столици, само че също и от всички техни представители да получаваме задоволително информация и хрумвания, които ние, в Брюксел, да можем да изпълним ", добави новоизбраният президент на Европейското придвижване.

Сред главните цели на новия президент са съживяването на дебата за Европейски Съюз и включването на младежите в него, както и подкрепяне на българското председателство на Европейски Съюз през 2018 година

 Ева Майдел обезпокоена от непознати държавни управления, дискредитиращи евроценностите
Ева Майдел обезпокоена от непознати държавни управления, дискредитиращи евроценностите

Обяви се против пропагандата от непознати държавни управления

Част от Европейското придвижване са някои от най-авторитетните европейски водачи през последните десетилетия - някогашните ръководители на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и Жак Делор , някогашния ръководител на Европейския съвет Херман ван Ромпой , някогашни еврокомисари и министри като Марио Монти, Вивиан Рединг, Хоакин Алмуния, Данута Хюбнер , някогашни ръководители на Европейския парламент Йежи Бузек, Ханс Пьотерин г, ръководителят на групата на либерилите в Екологичен потенциал Ги Ферховщат и други.

Кандидатурата на Ева Майдел беше издигната и от националните препоръки на Европейското придвижване в България, Германия, Испания, Белгия, Македония и Сърбия, както и от юношески и браншови организации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР