Изборното законодателство се пренаписа за една нощ. Това заяви на

...
Изборното законодателство се пренаписа за една нощ. Това заяви на
Коментари Харесай

Тома Биков към Румен Радев: Честито, успя

" Изборното законодателство се пренаписа за една нощ ". Това съобщи на брифинг в Народно събрание Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ акцентира, че признатите през вчерашния ден промени слагат под въпрос легитимността на изборите и даде за образец, че претендентът за президент Румен Радев ще назначава ЦИК.

" Кой ще управлява претендента за президент. Как ще обезпечат машинния избор? Накрая ще се окаже, че с изключение на политическа ще имаме и конституционна рецесия. За да има дневен ред на едно същинско Народно заседание то би трябвало да излъчи кабинет, а тук такова няма ", уточни Биков.

По думите му има беззащитност и когато се оферират някакви стопански закони би трябвало да има държавно управление.
" Точка първа от дневния ред би трябвало да е избиране на Министерски съвет ", добави Биков.

" Румен Радев е един от факторите, който докара страната ни до политическа рецесия и да бъде по този начин добър, с цел да не стигнем до конституционна рецесия ", съобщи Биков.

" Този човек се пробва от една година да провокира политическа рецесия. Честито, съумя. Сега е на път да провокира и конституционна такава, в случай че не спомага. Очевидно това Народно заседание няма капацитет да излъчи държавното управление. ", сподели Биков незабавно след върнатия мандат от партията на Слави Трифонов

" Актуализация на бюджета не може да се прави от държавно управление в оставка и те не могат да поемат такава отговорност. ГЕРБ ще гласоподава въздържал се за програмата ", разкри Тома Биков.

По мотив бързото връщане на мандата, депутатът съобщи, че Радев би трябвало да даде третия мандат на Демократична България, тъй като самите те преди изборите са декларирали предпочитание да го получат.

" Той добави, че в случай че седмичната стратегия беше призната ГЕРБ нямаше да взе участие в гласуването и те не желаят да носят отговорност за този Изборен кодекс. " Изборите се губят, тъй като хората ти нямат доверие. Изборния кодекс е, с цел да има доверие в институциите, което те пробват да разрушават, евентуално поради непросветеност ", съобщи още депутатът на ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР