Изборният резултат е нормален. В рамките на нашата прогноза е.

...
Изборният резултат е нормален. В рамките на нашата прогноза е.
Коментари Харесай

За ДПС резултатът им бил нормален

Изборният резултат е естествен. В рамките на нашата прогноза е. Така депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев пред бТВ. Той добави, че резултатът на партията е по-голям от сборните гласове за националистическите обединения.

Според предварителните резултати Движение за права и свободи печели към 13% от гласовете на гласоподавателите и се подрежда на трето място след ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Според резултатите на " Алфа рисърч " партията ще има 3 места в европейския парламент. Цонев удостовери, че лидерът на листата и водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ няма да отиде в европарламента.

Така в европарламента би трябвало да отидат Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Цонев изясни, че дали Пеевски ще стане народен представител в Европейския парламент ще се реши след излизането на окончателните резултати от изборите. " Ако партията и Пеевски решат той да отиде в Брюксел, това ще се случи ", добави Цонев.

Пеевски за повторно бива избиран за евродепутат. Предишният път обаче той даде мястото си на Искра Михайлова. Ако и в този момент реши да остане народен представител в България, мястото му би заела зам.-шефката на фонд " Земеделие " Атидже Алиева - Вели. Преди изборите обаче в Движение за права и свободи се говореше, че този път предприемачът и медиен магнат ще избере европейските институции.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР