Изборният процес протича нормално, без инциденти. Криминогенната обстановка в страната

...
Изборният процес протича нормално, без инциденти. Криминогенната обстановка в страната
Коментари Харесай

МВР с важни данни за изборната обстановка в страната

Изборният развой протича обикновено, без произшествия . Криминогенната конюнктура в страната е спокойна, заяви Министерство на вътрешните работи. За застраховане на публичния ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден в защитата на изборните секции в страната (в това число и преносими ) вземат участие над 16 хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи .

Оперативната конюнктура в зоната на отговорност на гранична полиция също е естествена. Създадена е организация по места за обезпечаване естественото действие на Граничен контролно-пропусквателен пункт, както и граничното наблюдаване в уязвимите сектори . Граничните инспекции се реализират навреме. Пропускателната активност през граничните пунктове се реализира при естествена активност на пътникопотока.

На територията на страната няма катастрофи от компетентността на органите за пожарните служби, свързани с произвеждането на изборите .

От силовото министерство регистрират, че през последния 1 месец до днешния избирателен ден са получени общо 847 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите - 815 в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР и 32 в ГДБОП.

Преобладаващата част от сигналите (688) са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения, 35 – за непозволена пропаганда, 18 – за корпоративен избор, 3 – за заличаване на имущество и други Съставени са 7091 предупредителни протокола - 2341 са от ОДМВР Пловдив, Бургас – 881, Благоевград – 661, Столична дирекция на вътрешните работи - 458 и други
 
Образувани са общо 141 правосъдни производства, от които 112 - срещу политическите права на жителите .

За интервала от 09.11.2021 година до 14.00 ч. на 14.11.2021 година са издадени 1 166 удостоверения в звената за персонални документи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР