Изборният кодекс абсолютно не е дневният ред на обществото, защото

...
Изборният кодекс абсолютно не е дневният ред на обществото, защото
Коментари Харесай

Георги Самандов, БВ: Не сме обсъждали кандидатурата на Стефан Янев за премиер

Изборният кодекс безусловно не е дневният ред на обществото, тъй като имаме редица закони по Плана за възобновяване и резистентност, които би трябвало да бъдат признати, би трябвало да се вземат ограничения за застраховане на семейства, дребен и междинен бизнес за идния зимен сезон. А ние се занимаваме с Изборния кодекс, като че ли изборите не бяха преди 40 дни.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от „ Български напредък “ Георги Самандов.

 
Нашата позиция е, че Изборният кодекс не би трябвало да се пипа. Машинното гласоподаване би трябвало да остане. За предлагания разбъркан вид, от практиката си знам, че смесените неща в никакъв случай не работят както са заложени.
Нас хартиените бюлетини не бих споделил, че ни тормозят, само че самия факт, че на последните избори с хартиени бюлетини имахме близо половин милион невалидни такива, е задоволително сладкодумен. Дебатите от късно нощес по Изборния кодекс Самандов дефинира като на ниска цена политически пиар.

Вярвам повече на машините, в сравнение с хората, тъй като машините не са основани да вършат зловредни неща.

След избора на Вежди Рашидов тонът в Народното събрание беше доста усъвършенстван, само че Изборният кодекс взриви ситуацията още веднъж.

 
Аз по-скоро бих призовал сътрудниците за разсъдък. Всички да отстъпим крачка обратно и да се фокусираме върху значимите тематики за обществото. Само нашата страна на Балканския полуостров не прави безусловно нищо и изостава с големи крачки от съседите си.
По отношение на изтребителите F-16, Самандов сподели, че вярното решение е взетото решение. Дали е вярно или не, дали това е самолетът или не – аз не съм специалист, само че се поверявам на специалистите. Ние сме изцяло съгласни, че българската авиация и войска би трябвало да бъдат осъвременени. Решението е взето, ние би трябвало да го осъществим.

Още от учредяването на нашата партия сме споделили, че водим диалози с всички.

 
Не бих споделил, че бихме подкрепили държавно управление на ГЕРБ, а бихме говорили с тях по политики. Трябва да се образуват работни групи, които да работят по политики и в случай че имаме допирни точки да работим върху тях, тъй като значими са проблемите на хората.
Политическа партия заговориха, че ще предложат държавно управление, по-късно споделиха, че няма да оферират държавно управление. Нека първо да се изяснят какво ще вършат с втория мандат, само че до втория мандат има време. Трябва да забележим какво ще се случи с първия.

Хипотезата, че „ Български напредък “ е най-вероятният претендент за третия мандат е насаждана от медиите, съгласно Самандов. Моето мнение, че всяка една партия би трябвало да бъде подготвена да получи този трети мандат, тъй като отговорността е обща.

Правителството, което те биха предложили е по-скоро от спешен вид. Тоест да се вземат решение актуалните рецесии и проблеми. За небосвод е въпрос на договаряния с останалите политически партии.

Самандов сподели, че в партията не са обсъждали въпроса дали Стефан Янев ще бъде кандидатурата им за министър председател, в случай че третият мандат отиде при тях.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР