Изборният ден започна при нормална обстановка. Всичко по темата: Местни избори 2023

...
Изборният ден започна при нормална обстановка.
Всичко по темата:
Местни избори 2023
Коментари Харесай

МВР: Изборният ден започна при нормална обстановка

Изборният ден стартира при естествена конюнктура.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 486
От началото на акцията до 11.00 часа през днешния ден са получени общо 1 450 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР. Напомняме, че жителите могат да оповестяват за нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл [email protected], както и на особено отворените телефонни линии  и електронни пощи по места в съответните регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Само до 10 ч. на днешния ден звената „ Български документи за идентичност “ в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издали 99 удостоверения на жители за практикуване правото им на глас. От 24 октомври досега те са 972.

Нормална е ситуацията по граничните пунктове. Интензивен е трафикът от товарни коли единствено на излизане от страната в зоната за отговорност на РДГП Русе. При основаване на предпоставки за формиране на колони от транспортни средства чиновниците от Гранична полиция имат подготвеност за въвеждане на облекчени инспекции.

От началото на изборната акция досега са формирани 158 досъдебни производства / 45 бързи и 113 -  по общия ред/, от тях 139 - са за нарушение на политическите права на жителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР