Изборният ден за излъчване на членове на Европейския парламент от

...
Изборният ден за излъчване на членове на Европейския парламент от
Коментари Харесай

Спокойно започна изборният ден в Пловдив

Изборният ден за лъчение на членове на Европейския парламент от България през днешния ден стартира умерено и обикновено във всички 477 секционни изборни комисии /СИК/ разкрити на територията на Пловдив град. Това заяви за Българска телеграфна агенция Гергана Костадинова, представител на 16-та Районна изборна комисия /РИК 16/.

В Пловдив имащите право на глас гласоподаватели са 300 219 души, от тях 7 180 младежи могат да гласоподават за първи път - това са навършилите пълноправие сред 26 март 2017 година и 26 май 2019 г, заяви Ангелина Топчиева, секретар на община Пловдив.

За производство на Евроизборите в града са формирани общо 477 изборните секции, от които 459 са обикновенни секционни изборни комисии. Образувани са и 13 профилирани изборните секции - 11 в огромните лечебни заведения в Пловдив и две в Пловдивския затвор и Следствения арест. Образувани са също и пет са изборни секции за гласоподаване с преносима изборна кутия в тях, след предварителна поръчка по телефон, ще могат да гласоподават в домовете си 87 гласоподаватели с трайни увреждания от Пловдив.

В 149 секции в Пловдив град гласоподавателите ще могат да гласоподават машинно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР