Изборният ден в цялата страна започна в 07:00 ч. и

...
Изборният ден в цялата страна започна в 07:00 ч. и
Коментари Харесай

Балотаж за президент: За какво гласуваха политиците

Изборният ден в цялата страна стартира в 07:00 ч. и ще приключи в 20:00 ч. Днес гласуваме на балотаж за президент и вицепрезидент.

Някои от водачите на главните политически сили у нас към този момент гласоподаваха.

"Най-важното за бъдещия президент е да поставя България над всичко. Когато приказваме за обединител, той би трябвало да сплотява хората, които също поставят България над всичко ". Това съобщи Кирил Петков от „ Продължаваме промяната” , който упражни правото си на глас, съобщи БГНЕС.

"Много добре се развиват договарянията за държавно управление. Уточнихме групите, които ще се срещнат другата седмица, ще има 18 екипа по всяка тематика. Ще реализираме диалогични диалози по всяка тематика. Ще забележим общите ни хрумвания в тактиките, ще видите, че цялата общност ще има цялостен достъп до информация за договарянията, всичко ще се излъчи онлайн ", добави Петков.

"Ще минем толкоз детайлно по всички тематики, даже да отнеме повече време, това ще даде опция да нямаме спорове по-късно ", добави Петков. "Позитивният разговор ще укрепи бъдещата коалиция ", сподели още той.

Гласувах за претенденти за резидент и вицепрезидент, които ще извършват Конституцията. Важен е и методът, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната и вътрешната политика; методът, по който президентът си извършва пълномощията като висш Главнокомандващ.

" Още един път приканвам българските жители за интензивност през днешния ден

и да дадат глас за двойката, която да извърши тези задължения. От нашия глас зависи, нашият глас е значим ". Това сподели служебният министър председател Стефан Янев , който гласоподава в столичното 108 СУ „ Никола Беловеждов “ в ж.к. Дружба 1.

Той разяснява и обстановката на границата с Турция, която по думите му е естествена.

"В дни с избори има сензитивност повече. До момента е известно, че от няколко дни там се организира профилирана интервенция, това води до закъснение и стеснение, това води и до обвиняване, че се прави преднамерено – а не е по този начин ", добави министър председателят.

Очаквайте детайлности!

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР