Изборният ден в Обединеното кралство започна в седем часа сутринта

...
Изборният ден в Обединеното кралство започна в седем часа сутринта
Коментари Харесай

Изборният ден в Обединеното кралство: Без напрежение и дълги опашки

Изборният ден в Обединеното кралство стартира в седем часа сутринта и минава обикновено без напрежение и дълги опашки досега. Българите  гласуват в 126 секции, ситуирани в разнообразни градове на острова. Избирателните комисии са образувани от доброволци. Посолството на Република България разгласява на уеб страницата си   секциите, където може да се гласоподава , включващи Северна Ирландия и Шотландия. До момента няма сигнали за нарушавания. Избирателната интензивност не е доста  висока. 
 избори Англия Българска телеграфна агенция
Избирателите с документи за идентичност с изминал период на годност към този момент не могат да гласоподават, в случай че не са подали в посолството молба за промяна на документите. Машините за гласоподаване са ситуирани в изборните секции в разнообразни градове. Няма регистрирани проблеми при  гласуването с тях.

 избори Англия Българска телеграфна агенция
В Лондон през днешния ден се организира обичайният маратон, в който вземат участие 40 000 души в поддръжка на благотворителни дела. Трасето минава в региона на Гринуич, където има проблем с напредването и това може да попречва гласуващите в региона. В региона на Баркинг, където гласоподават доста българи, в деня на вота по традиция се пекат български кебапчета и другари се събират да се видят и поговорят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР