Изборният ден в Несебър стартира нормално. Около 21 000 души

...
Изборният ден в Несебър стартира нормално. Около 21 000 души
Коментари Харесай

Опрощаване на дългове и закупуване на бяла техника, нова мода сред дилърите на гласове в Несебър

Изборният ден в Несебър започва обикновено. Около 21 000 души имат право на глас.

В борбата за кметския стол влизат общо 36 са секциите - 3 инициативни комитета, 14 партии и 5 обединения.

Това е една от горещите точки по време на акцията, що се касае до акциите на Министерство на вътрешните работи против купения избор.

В Равда бяха открити към 400 000 лева в парцел на общински чиновник от община Несебър. Според проверяващите те са били планувани точно за закупуване на гласове.

По информация на Българска национална телевизия сега се приготвя работно обвиняване и е доста евентуално да бъдат разследвани още лица по веригата.

От началото на акцията до в този момент в област Бургас са подадени над 110 сигнала свързани със схеми за закупуване на гласове.

Образувани са общо над 29 досъдебни производства от Районната прокуратура в Бургас.

Дилъри на гласове са предлагаи от 50 до 300 лева Те са набелязвали хора с невисок обществен статус и безработни, на които са предложили с изключение на пари и закупуване на черна, бяла техника, както и опрощаване на задължения.

Друга забавна наклонност е, че са открити са лица от ромски генезис, които сами са предложили описи с гласоподаватели на избрани политически обединения. Оказва се, обаче, че тези описи се оказват подправени.

Автор: Тихомир Игнатов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР