Изборният ден в една от секциите в Бургас не може

...
Изборният ден в една от секциите в Бургас не може
Коментари Харесай

Проблем с машина за гласуване в Бургас, устройство не може да се включи и в Градец

Изборният ден в една от секциите в Бургас не може да стартира поради проблем с машина. Устройството не регистрира една от флашките.
Прочетете още
„ Имаме усложнение при стартирането на машината. Изписва извънредно известие. Ще пробваме още веднъж и в случай че не се получи ще получим подпомагане от страна на фирмата-представител ”, изясни ръководителят на 163-а секция в града.

В Бургас право на глас имат близо 363 000 души, секциите са 744, като 594 са с право на машинно гласоподаване, съобщи Нова телевизия.

Над 4000 избиратели ще гласоподават в четири секции в сливенското село Градец. Голяма част от популацията са необразовани, а  предишните избори означиха рекордно ниска интензивност, която тук обясниха с машинния избор.

В същото време, полицията откри описи с имена и задържа няколко души за пазаруване на гласове. Днес там също се чака засилено полицейско наличие.

Фалстарт на изборите в Градец – не могат да пуснат машината за гласоподаване. Председателят на секцията отхвърли коментар. Друг член от комисията обаче изясни, че след рестартирането на устройството, то все  отново е тръгнало, съобщи БТВ. Това обаче е лишило към 10 мин.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР