Изборният ден протича нормално, с изключение на някои дребни проблеми,

...
Изборният ден протича нормално, с изключение на някои дребни проблеми,
Коментари Харесай

Изборите вървят нормално въпреки дребните проблеми

Изборният ден протича обикновено, като се изключи някои дребни проблеми, каквито нормално пораждат при всяко гласоподаване. С наближаването на края на времето за гласоподаване в София интензивността наподобява се усилва и от ден на ден хора отиват към 1 600-те секции на столицата.

Проблемите бяха тривиални – няколко неизправни машини и злополука по пътя към секциите. За малко гласуването на някои места бе затруднено от полицейска акция.

Като цяло понижават усложненията на жителите при гласуването с машини. Това към този момент не наподобява проблем. Според членове на секционните комисии има даже доста възрастни хора, които съумяват да гласоподават безусловно за секунди.

На места в страната обаче проблемите пристигнаха не от хората, а от машините. Там, където техниците не са съумели да отстранят казуса, секцията минава към гласоподаване с бюлетини. Към следобеда неизправности са открито при 27 машини, заяви представителят на ЦИК Цветозар Томов.

Той чака до края на деня да има още такива случаи, само че означи, че сегашните са малко спрямо 50 на предишния избор.

Проблемни машини са затруднили вота в Руси и Благоевградско. В Руси при една машина е имало противоречие на кодовете и тя  е била прибрана, а в Блгоевградско е имол за малко засечка на машина.

Челен удар в малко Тръново пък съдете проблеми пред окомплектоването на цялостния състав на една от секциите.

Има и някои рядкости като подпийнал гласоподавател, който дълго се бори с машината за гласоподаване.

Опашки няма. Ако някъде се получат, изборният ден ще бъде продължен, само че с не повече от час.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР