Изборни страсти днес има не само в България. На другия

...
Изборни страсти днес има не само в България. На другия
Коментари Харесай

И Бразилия е на избори днес, определя президент и губернатори - Свят

Изборни пристрастености през днешния ден има освен в България. На другия завършек на земното кълбо, в Бразилия, също се организират избори, оповестява Българска телеграфна агенция.

Изборите са за президент, вицепрезидент, губернатори, членове на долната парламентарна камара и част от състава на Сената.

Те стартират в 8 часа локално време и завършват в 17 часа, а още след края на изборния ден ще станат ясни резултатите, предават международните организации.

Особено забавна е борбата за президентския пост в Бразилия. 

Там главната борба е сред някогашния президент на Бразилия Луиз Игнасио Лула да Силва и актуалният Жаир Болсонаро.

Социологическо допитване, оповестено през вчерашния ден вечерта в страната демонстрира, че Лула да Силва, който е подкрепян на тези избори от 10 партии с лява и центристка ориентировка, ще получи 50 % от гласовете, а Болсонаро - 34 %, показва Франс прес. Друго проучване на института ИПЕК пък демонстрира, че Лула да Силва ще получи през днешния ден 51 % против 37 % за Болсонаро. Самият Болсонаро обаче е коментирал, че допитванията лъжат и той ще бъде победителят.

И в Бразилия, както у нас, с цел да бъде определен един претендент за президент, той би трябвало да има 50 % на първия тур. В случай, че не се получи подобен резултат, в Бразилия ще има втори тур на 30 октомври.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР