Изборите за президент и Народно събрание в Гърция започнаха в

...
Изборите за президент и Народно събрание в Гърция започнаха в
Коментари Харесай

Ниска избирателна активност в сутрешните часове в Гърция



Изборите за президент и Народно заседание в Гърция започнаха в 7.00 ч без произшествия.

Към момента изборната интензивност в столицата Атина е ниска. Една от аргументите е, че доста от централните улици са затворени поради Атинския маратон, който се организира след едногодишно спиране и няма превоз. Очаква се в следобедните часове да има по-висока изборна интензивност.

Към момента ниска е изборната интензивност и в Солун, остров Миконос, остров Крит, където има 5 секции.

В Гърция има общо 24 секции за гласоподаване.

Гласуването се прави при съблюдаване на здравните протоколи наложени от гръцката страна. Компромисът, който бе изработен е българите да гласоподават без показване на документ или тест, само че при строго съблюдаване на ограничаващите ограничения като дистанции, маски и други.

Една от водещите тематики в гръцките медии е изборния ден в България.

" България гласоподава за трети път тази година в безпорядък и пандемия ", " Трети път за една година жителите отиват до урните ", са част от заглавията.

" Българите през днешния ден още веднъж са призовани да гласоподават за трети път тази година, разграничени сред отмалялост и лъч на вяра, защото новата пандемия от ковид в страната бушува с най-ниското равнище на имунизиране против COVID-19 в целия Европейски съюз. Болниците са претъпкани с пациенти и близо 200 души умират всеки ден от затрудненията на COVID-19 в балканската страна, където единствено една четвърт от 6,9 милиона души са изцяло имунизирани. България е втората с най-висока смъртност в света, пишат гръцките медии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР