Изборите за Европейски парламент започват. Днес за евродепутати гласуват Великобритания

...
Изборите за Европейски парламент започват. Днес за евродепутати гласуват Великобритания
Коментари Харесай

Започват европейските избори: Великобритания и Холандия избират депутати за бъдещия ЕП

Изборите за Европейски парламент стартират. Днес за евродепутати гласоподават Англия и Холандия. До 26 май жителите на 28-те страни членки на Европейския съюз ще би трябвало да изберат всички депутати в Екологичен потенциал. От тях българските ще бъдат 17, а страната ни ще гласоподава на 26-и, неделя.

Изборите във Англия са белязани от Брекзит. Очаква се углавен избор за главните партии - консерватори и лейбъристи. " Таймс " даже предвижда, че министър-председателят Тереза Мей приготвя оставката си.

Наложи се страната да взе участие в изборите, тъй като Брекзит по този начин и не се случи в периода 29 март, заради тежките договаряния с Европейския съюз. Когато и в случай че това се случи (последната отрочка е 31.10.2019 г.), страната ще изтегли депутатите си от Европарламента.

Най-много страни ще проведат евровота на 26 май. В петък до урните ще отидат в гласоподавателите в Ирландия, а в събота - латвийците, чехите, словаците и малтийците.

Резултатите по страни няма да бъдат обявявани до неделя вечер. В 19.00 часа българско време ще бъдат оповестени първите планирани резултати, а най-ранните прогнози за това по какъв начин ще наподобява новият Екологичен потенциал ще научим в неделя след 21.00 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР