Изборите за Европейски парламент се възприемат от гневните британци като

...
Изборите за Европейски парламент се възприемат от гневните британци като
Коментари Харесай

За гневните британци евровотът ще е втори референдум за Брекзит, призна министър

Изборите за Европейски парламент се възприемат от гневните британци като опция за следващия протестен избор и за някои от тях това ще е нещо като втори референдум за Брекзит, съобщи министърът на образованието Деймиън Хиндс.

Заради забавянето на плануваното за 29 март овакантяване на Европейски Съюз от Англия държавното управление бе насила да организира на 23 май избори за 73-а евродепутати, които разчита въобще да не стартират работа в Европейския парламент.

Социолозите демонстрират, че страната е все по-разделена сред тези, които към този момент са изгубили самообладание и желаят неотложно овакантяване на Европейски Съюз без съглашение и тези, които към момента се надяват да спрат Брекзит. Но най-новото изследване на Opinium по поръчка на седмичника " Обзървър " сподели, че основаната преди броени седмици Брекзит партия на Найджъл Фараж е надалеч пред всички останали по известност с 34% поддръжка. Опозиционните лейбъристи са втори с 21%, а ръководещите консерватори - четвърти с едвам 11%.

Като се вземат и антиевропейските гласове на Британската партия на независимостта (UKIP) от към 4%, се оказва, че съвсем четирима от всеки 10 британци избират коренно разкъсване с Европейски Съюз и преустановяване на опитите на консерватори и лейбъристи да намерят компромис за пробутване на договорката на премиера Тереза Мей през Народното събрание.

Министър Хиндс сподели в обзорното предаване на Андрю Мар в неделя, че през цялото време е било ясно, че за консерваторите евроизборите ще са доста сложни. Освен това той сподели, че персоналната му позиция е срещу договарянията с лейбъристите: " Но каква е алтернативата? Не съм склонен с тях п омного въпроси, само че има някакви общи ползи въпреки всичко. Става дума за демокрацията, за нашата система и дълга ни да се отплатим на доверието на хората - ние сме длъжни да приключим с това поради нашите гласоподаватели ".

Преговорите им не престават в понеделник, само че Найджъл Фараж сподели в същото предаване, че в случай че партията му се показа толкоз добре, колкото сочат прогнозите, той ще изиска нейни представители да влязат в преговорния екип на държавното управление с Европейски Съюз. " Имаме двупартийна система, която служи само на личните си ползи. Налице е цялостна загуба на доверието на хората в тази страна към политиците ѝ, които, почтено казано, се демонстрираха безусловно некомпетентни. "

Бившият министър председател Тони Блеър прикани в неделя разочарованите симпатизанти на неговата лейбъристка партия да гласоподават най-малко за някои от претендентите, които са за оставането в Европейски Съюз. " Много е значимо хората, които са срещу Брекзит, да са повече и по-силни от страната на Фараж. Срещам хора, които ми споделят, че не могат да гласоподават за лейбъристите и аз им откликвам " не си стойте у дома - гласувайте за която и да е от другите партии ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (573)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР