Изборите за Европейски парламент показаха недвусмислено колко далече от останалите

...
Изборите за Европейски парламент показаха недвусмислено колко далече от останалите
Коментари Харесай

Задна скорост

Изборите за Европейски парламент демонстрираха недвусмислено какъв брой надалеч от останалите членки на Европейски Съюз е България. По-точно - какъв брой огромно разминаване има сред жизненоважните проблеми на българския народ и ползите на Европейски Съюз. Съотношението в изборната интензивност, регистрирано в проценти, е категоричен индикатор. В някои страни от Западна Европа тя мина границата от 50%, а у нас застанаха действително пред урните по-малко от 30% от хората с право да упражнят гласа си.
Някои анализатори побързаха да заявят, че българите се интересуват най-вече от вътрешнопартийната битка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а концепциите за бъдещето на Европейския съюз не ги интересували. Не е по този начин. На тези избори българският народ сподели, че не има вяра в изгодата за него от самия Европейски съюз. Какво донесе за България нейното компромисно приемане в този съюз?
Единственото, което хрумва на първо време, е това, че се отвориха границите и всеки може да си търси шанса по целия Стар континент. Стратегически видяно, от тази независимост страната ни търпи окончателно тежки загуби на най-ценния си капитал - човешкия, на най-способните си хора, с най-големи стопански вероятности. Европейският съюз не способства с нищо за стабилизиране на стопанските основи тук, за повишението на стандарта и качеството на живот, за материално-битовия разцвет, за покачването на приходите, за подобряването на опазването на здравето и образованието.
Една част от нашите претенденти за Европарламента, запитани какво биха могли да създадат по всичките тези въпроси, явно не бяха готови за съответни отговори. Те обясняваха, че нашите национални проблеми там нямали място. Европейският парламент се занимавал с въпросите за развиването на единна Европа. Бедността, ниските приходи, неприятното качество на живот са си проблем на страната ни.
В случая е

неприемливо да се издигат стени

сред проблемите на България и концепциите за разцвет на Европейския съюз. За страдание сред нас и тях незабелязано са издигнати яки железобетонни стени. Нашият народ го усеща това доста добре. Никакви политици, политолози, социолози, клакьори, оратори, провокатори, платени анализатори, продажни медии не могат да го заблудят. Тези невидими, само че здрави отбранителни стени служат да пазят спокойствието, авторитетния и разточителен живот на създателите на неолибералния капитализъм - които държат в ръцете си скоростния лост на стопанската система. За България те са отредили най-ниската, по-скоро задната скорост.
Българският народ добре осъзнава своята неизбежност, наложили му я от властта на неолибералния капитализъм. Будната част от нашия народ схваща добре, че политиците, притиснали в управнически шепи страната ни, са в действителност послушни реализатори на волята на господарите си от Западна Европа. Тези господари диктуват и предизвикват своите политически васали у нас.
Корупцията да вземем за пример е всеобщ и изглеждащ непостижим за нашите ръководещи проблем, сивата стопанска система избуява с рекордно високи равнища, ниските приходи са отблъскващи, трудовата миграция се подтиква. Стотици селища, както и цели райони в южната и югоизточната част на страната - а и освен там, са обезлюдени. Правителството измисля в допълнение какви ли не спънки за естествен живот, включително и чумни епидемии по животните. Същевременно дотациите за селско стопанство, отпускани от Европейски Съюз, за страните от Западна Европа са 25%, само че у нас си остават едвам 10%. За каква пазарна стопанска система и конкурентоспособност може да става дума?

Българският народ е обезкръвен

Принуден да се бори като наемник за оскъдна заплата в условия на галопираща инфлация, на непрестанно обезценяване на живота му, той е комфортна жертва от страна на наши и непознати грабители, наричани работодатели.
Какво носят следващите избори за европейския парламент на нашата страна? Едва ли ще допринесат с нещо по този начин, че тя да се повдигне от дъното, в чиято кал е заседнала. Едва ли ще подадат ръка да се оттласнем по някакъв значим стопански индикатор от последното най-малко на предпоследното място. Очевидно е, че в дневния ред за бъдещето на Европейския съюз - за подобряването на политиката на приходите да вземем за пример, България не е включена. Напротив, ще продължава съюзническата политика, която накърнява мощно ползите ни - както беше с огромните планове за АЕЦ " Белене ", " Южен поток " и други Будният български народ това го схваща добре.
Вечерта след изборите още веднъж ни сервираха мача от вътрешното състезание сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Натрапваха ни задоволително вкисната гозба, въпреки и претоплена. Борисов още веднъж бе нагизден с крила на херувим. Тежките изпарения на корупцията, на далаверите с държавните жилища, уредени на занижени цени, или аферата с къщите за посетители в ръцете на доближени до властта към този момент се бяха разсеяли. Оставки - с лопата да ги ринеш, само че вместо съд, връщане на пари или парцели настъпи покайно безмълвие. Шумотевицата от евроизборите последователно заглъхва. За българския народ обаче си остава задната скорост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР