Изборите за Европейски парламент на 26 май ще са първите

...
Изборите за Европейски парламент на 26 май ще са първите
Коментари Харесай

Изборната нощ в НДК отиде в историята

Изборите за Европейски парламент на 26 май ще са първите у нас без обичайна " изборна нощ в НДК ".

Над 20 години в Двореца се провежда така наречен интернационален пресцентър, където партиите разполагаха своите щабове, огромните медии - студия, а след оповестяването на резултатите започваха партийните конференции съгласно реда в класирането. Тези конференции се излъчваха директно и продължаваха до дребните часове на нощта. Събитието се организираше в НДК и в единични случаи - в Българска телеграфна агенция.

На последните избори обаче доста от партиите не се възползваха от залата за конференции и оповестиха, че ще дадат брифинги в централите си на идващия ден. Така се случи на изборите през 2015-а, а на тези през 2016-а събитието бе трансферирано от НДК в Българска телеграфна агенция. Възникваха и препирни кой след кого да даде конференция, така като в изборната нощ окончателните резултати не са ясни. 

Години наред интернационалният пресцентър бе ангажимент на Министерство на външните работи, а провеждането му изискваше сериозна организация и защита. 

От Външно министерство оповестиха пред OFFNews, че тази година пресцентър в НДК няма да има, а организацията на конференциите е поета от Българска телеграфна агенция.

От Българската телеграфна организация на собствен ред дадоха отговор, че особено изборно събитие не е проведено. Имали запитвания от няколко партии и в случай че бъдат организирани техни конференции, това ще бъде обявено по нормалния ред.

Партиите и обединенията към момента не са оповестили къде ще разясняват изборния резултат. Почти несъмнено е, че двете огромни партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще предпочетат да приказват пред медиите в централите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР