Изборите в Турция за момента навсякъде протичат спокойно. Единствено в

...
Изборите в Турция за момента навсякъде протичат спокойно. Единствено в
Коментари Харесай

Изборите в Турция протичат спокойно, масово декларации се по...

Изборите в Турция за момента на всички места протичат умерено. Единствено в Истанбул и Измир е имало напрежение, само че то е било потушено от представители на родолюбци, които са отпътували за югоизточната ни съседка, " с цел да бранят честността на българския избор ". Те са 400 души. Организирани са от Константин Бачийски и „ Организация за протекция на българските жители “ /ОЗБГ/.

 DHA

Сред българите, които бранят вота в югоизточната ни съседка, има представители и на други неправителствени организации. Окновният проблем в Турция е обстоятелството, че адресните декларарации се попълнят всеобщо авансово, защото доста наши сънародници не могат да четат и пишат на български. Това не е незаконно на тези избори.

 DHA

Повече от 300 хиляди български жители на 18 и повече години, живеещи в Турция, гласоподават по електронен път.

 DHA

Българските жители в Истанбул и Анкара започнаха умерено изборния ден още в ранните часове на деня, в секциите образувани в българското посолство и в консулството ни в Истанбул.

Общо в 37 секции в Истанбул гласуватено е нармално, като в множеството от тях е машинно.

 DHA

В Бурса, където има 72 хиляди гласоподаватели, бяха сложени 40 урни в 9 региона. Двойните жители, живеещи в квартал Орхангази, се стекоха още в ранните часове пред урните.

 

Президентът на клона на изселническата организация Балгьоч (BALGÖÇ) в регион Орхангази, Хюсеин Али Йетим показа, че има огромен интерес към изборите през днешния ден. Той съобщи, че 750 гласоподаватели са дали своят вот в региона на последните избори и че се чака да бъдат подадени най-малко 1000 гласа на тези избори.

 DHA

В третия максимален град в Турция, Измир са образувани 18 секции. И там български жители упражняват своя машинен избор.

 DHA

В 3 урни стартира гласуването и в Ескишехир, Централна Турция.

 DHA

Там се чакат почти 1600 гласоподаватели. 

 DHA

Хабибе Айдън, президент на Балканската асоциация за просвета и взаимност на имигрантите в Ескишехир, сподели, че чакат висока изборна интензивност през днешния ден. Тя съобщи, че гласоподавателите всеобщо гласоподават с машини. „ На последните български избори на 14 ноември 2021 година в Ескишехир бяха подадени 1564 гласа. Днес чакаме повече. Сърцата ни са в действителност с нашите турски сънародници, живеещи в България ", показа Айдън за организация Демирорен.

 DHA
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР