Изборите в Турция (президентски и парламентарни - бел. ред.) трябва

...
Изборите в Турция (президентски и парламентарни - бел. ред.) трябва
Коментари Харесай

Съюзникът на турския президент предлага изборите в Турция да се състоят през май


Изборите в Турция (президентски и парламентарни - бел. ред.) би трябвало да се състоят през май вместо през юни. Това съобщи през днешния ден Девлет Бахчели, водач на Партията на националистическото деяние (ПНД), влизаща в състава на Републиканския алианс дружно с ръководещата Партия на справедливостта и развиването, предадоха турските медии.

Трябва да бъде взето решение за изборите в Народното събрание, сподели Бахчели на съвещание на парламентарната група на ПНД, като добави, че " тази работа би трябвало да бъде завършена през май ", показва държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Датата за сериозно значимите избори бе планувана за 18 юни, само че неотдавна и президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че вотът може да бъде проведен по-рано поради " сезонни съображения ".

От ПСР оферират изборите да се състоят по-рано поради изпитите за банкет в университетите през юни, както и поради ваканциите на възпитаници и студенти, отпуските и по отношение на началото на поклонението хадж, в което годишно вземат участие над 100 хиляди турски жители.

Политолози спрягат няколко вероятни дати за изборите - 30 април, 7 май или 14 май.

" Републиканският алианс " разгласи, че претендент за изборите за президент ще бъде Ердоган, а опозицията към момента не е оповестила претендента си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР