Изборите в Индия станаха причина за семейни проблеми за независим

...
Изборите в Индия станаха причина за семейни проблеми за независим
Коментари Харесай

Кандидат-депутат в Индия: Семейството ми е от 9 души, получих 5 гласа на изборите

Изборите в Индия станаха причина за фамилни проблеми за самостоятелен кандидатдепутат от щата Пенджаб. Политикът Неету Уала споделя фрапиращи изводи за лоялността на своето семейство във видео, което стана извънредно известно из интернет пространството в деня на вота, оповестява „ Таймс ъф Индия”.

„ В моето семейство има девет души с право да гласоподават, а получих единствено пет гласа и това ме шокира”, декларира плачещият Уала в изявление за локален ефирен канал.

„ Всичките ми съседи дадоха обещание да гласоподават за мен. Оставих магазина си за месец, с цел да съм измежду хората и да им оказвам помощ, а те не ме подкрепиха”, добавя разочарованият кандидат-депутат, който се кълне, че ще се откаже от политиката. Явно прочувственото му изказване е имало резултат, тъй като в края на деня в урните за Уала са били пуснати 856 гласа, съгласно данните на уеб страницата на изборната комисия в Индия.

За разлика от Уала, министър-председателят Нарендра Моди нямаше проблем по време на вота. Неговата партия води при преброяването на гласовете в 277 от 542 изборни парламентарните избори. За съставянето на държавно управление са нужни 272 мандата, които ръководещата партия Бхаратия Джаната няма да има проблем да си обезпечи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР