Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва да

...
Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва да
Коментари Харесай

Георги Марков: Датата 28 март за избори е абсурдна!

" Изборите би трябвало да са на 28 март. Те би трябвало да бъдат извършени в период с доставени и лицензирании машини, с всички ограничения, които да подсигуряват правото на всеки българин на избор и да минимизират риска за неговото здраве ". Това съобщи по-рано през днешния ден президентът Румен Радев.

За коментар обикновено ли е парламентарният избор да се организира на тази дата и каква акция ще се прави през февруари в изискванията на пандемия и имунизация потърсихме някогашния парламентарен арбитър и сегашен народен представител от ГЕРБ Георги Марков.

Ето какво съобщи Марков пред Епицентър.бг:

Продължавам да се учудвам на българския президент. Той съобщи, че хората в България не мрат от ковид, а от хаоса в ръководството на Бойко Борисов. Очевидно Радев е Мангъров в политиката. Според Мангъров болните би трябвало да си стоят по пижамки и да взимат аспирин. Президентът не вижда, че Европа и България са покосени от небивала чума, която именити учени по света назовават „ биологична война”, „ манипулиран вирус”.

Не е за поверие, че в България е допустимо през януари и февруари да се води предизборна акция, с цел да може изборите да се осъществят на 28 март!

Как ще вървят по време на чума, която няма да понижава, кандидат-депутатите да се срещат с гласоподавателите, в кои зали и на кои площади при минусови температури, тотална изолираност и мор?

В кои студиа ще се събират по 5,10 и повече водачи на партии, с цел да водят спор? С маски ли?

Що за звук е това, че изборите „ ТРЯБВА” да са на 28 март!

Изборите „ ТРЯБВА” да са в двумесечен период от приключване мандата на този парламент, а той е на 26 март. С други думи, съгласно българската Конституция, изборите могат да се проведат от края на март до края на май.

Иванчо от улицата да попитаме по кое време е по-добре да се вършат избори – дали измежду зима и по време на чума или в средата на май, когато денят е огромен, когато опциите за контакти са повече, когато повече хора ще отидат до урните и ще може да се прави естествена акция, ще даде правилния отговор.

Ако бяхме слушали през лятото президента Радев, в този момент щяхме да вървим пред урните на предварителни избори.

Очевидно, той се е зарекъл да има избори по време на чума.

Редно е българският държавен глава, който без подозрение има право да насрочи изборите в тези два месеца, когато откри за добре, да направи съвещания с парламентарните и отвън парламентарните партии - да изследва добре обстановката в страната за януари, тъй като на никое място в Европа не чакат януари, февруари и март чумата да отшуми, а имунизациите на Phizer и Moderna e евентуално да закъснеят, и да вземе съответно решение за датата на вота.

Тези парламентарни избори ще бъдат извършени в необикновена година. Без да начертавам Апокалипсис, 2021 година ще е най-тежката от началото на прехода. По своята покруса тя може да надмине Лукановата зима след късната есен на 90-та година. Последиците ще са и филантропични, и обществени, и стопански, а партиите ни са по-слаби от всеки различен път.

Едва ли някоя партия ще вземе 1 милион гласа, даже и ГЕРБ, които за първи път ще са без Цветанов. Затова опцията за диспути, включително и за национална консолидация са доста значими.

Един държавен глава е задължен, колкото и да не харесва премиера, да надскочи егото си и да се опита най-малко един път в мандата си да въплъти единството на нацията, да свика КСНС и да излезе с апела „ Един за всички, всички за един!”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР