Изборите приключиха и днес откриваме едно Народно събрание, над което

...
Изборите приключиха и днес откриваме едно Народно събрание, над което
Коментари Харесай

Христо Иванов: Поставяме си за цел да прекратим предсрочно мандата на Иван Гешев

Изборите завършиха и през днешния ден откриваме едно Народно заседание, над което тегне въпросът дали въобще ще го бъде. Това съобщи ръководителят на " Демократична България " Христо Иванов в първата си тирада от парламентарната естрада в откриването на 45-ия парламент.

Днес доста се приказва за единодушие, обединяване заедност, съобщи още Иванов. По мотив това, че съвещанието беше намерено в остарялата постройка на Народното събрание, той съобщи:

Тази постройка не е просто знак на материализация, а на това да има транспарантен, отворен парламентаризъм в България, да има традиция, която ни свързва с най-хубавите образци за поданство и кураж.

Даваме ли сметка, че главното нещо, което желаят българските жители, е правда, правила, здрави институции, попита риторично Христо Иванов.

Той изясни кои са част от главните цели, по които " Демократична България " ще работи в този парламент. Това са:

дълбока промяна в изборния процес

промяна в правосъдието

връщане на изпълнителната власт в рамките на законността

отстояване на енергийния суверенитет на България

изчистване на обстоятелствата, ограничаващи свободата на медиите

Събираме подписи за промени в Конституцията, касаещи основния прокурор - не може повече да има център на власт, който не предстои на демократична отчетност, акцентира Христо Иванов. С тези конституционни промени, ние си слагаме за цел да прекратим предварително мандата на Иван Гешев и дефинитивно да бъде реформиран Висш съдебен съвет, добави той.

Внесли сме още през днешния ден промени в деловодството за закриване на профилираните съдилища, съобщи Христо Иванов, с което провокира овации от част от народните представители в залата.

Ще внесем промени, които ще унищожават КПКОНПИ в сегашния й модел и да това ще докара до премахването от служба на господин Сотир Цацаров, сподели още Христо Иванов.

Ние ще оценяваме годността на този парламент да създаде дейности, подготвени сме да подкрепим готовността за тези дейности и на други сътрудници, добави Иванов.

Считаме, че е законно, в случай че ни бъде препоръчано да влезем в диалог с " ИТН ". Разбира се, не става дума за пакетна поддръжка, а за поддръжка на политики. Ако " ИТН " излъчи свое предложение за кабинет, ние сме подготвени да поддържа и други дейности, изясни още Христо Иванов.

В края на речта си той пожела триумф на всички депутати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР