Изборите отминаха, но проблемите на България си останаха. А когато

...
Изборите отминаха, но проблемите на България си останаха. А когато
Коментари Харесай

Тези шест проблема предрешават съдбата на България

Изборите отминаха, само че проблемите на България си останаха. А когато има проблеми, политическите тактики са две. Едната е те да се вземат решение, другата - да се замазват и замитат под всякакви черджета. При нас втората тактика се употребява извънредно интензивно, като най-вече политическа боклук може да се откри под патриотичната рогозка. И сега там не е доста ясно какво тъкмо става, само че (както си е обичайно) разменят се обиди и закани, сучат се мустаци и се въртят ужасно очи. Борбата против джендърите, " ювеналната юстиция” и несъществуващите мигранти продължава с цялостна мощ, като към тези “опасности” се прибавиха незабелязано Норвегия и постхуманизмът.

Ако Путин в действителност е измислил тези “хибридки”, той е неоспорим политически талант, който има цялостно право да се забавлява с резултата от причудливите си творения. А този резултат е, че цели политически общности - в това число и българската - нищят безспорни политически нелепости и фантасмагории, като в това време изпадат в частична или цялостна управническа некадърност. Брекзит е главният образец, само че и в България има с какво да се похвалим в тази посока.

Управляващите от ГЕРБ завоюваха тези избори и несъмнено ще изтълкуват успеха си като мандат да продължат да замитат следните проблеми:

АЕЦ " Белене "

Страната е “инвестирала” 3 милиарда лв. в централа, която като цяло е ненужна и стопански нерентабилна. Истинският проблем е, че тези така наречен “инвестиции” би трябвало да се отпишат от активите на енергийните ни предприятия, което пък ще ги изправи пред съществени финансови компликации. Държавата би трябвало или да рефинансира НЕК, БЕХ и така нататък, и/или да вдигне цената на тока, с цел да се компенсират тези загуби. Но вместо действително решение на казуса, държавното управление избира да го замете и отсрочи във времето. Говори се за тайнствен (китайски?) вложител, който ще ни признае 3-те милиарда вложения в Белене, ще приключи централата със свои пари и ще ни даде дори % в нея (най-малко 30%). Ясно е, че това са мечти и сънища, само че те се тиражират и даже се развива активност по тях, като че ли са истина: чакаме да вземем за пример конкурс за вложител. Целта на тази интервенция е просто печелене на време. Всъщност, най-хубавият вид е задачата в действителност да е печелене на време, тъй като в случай че в последна сметка страната построи централата за своя сметка (чрез заем или обезпечено изкупуване на тока), може да се окаже, че загубите са надалеч над 3 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР