Изборите не са приключили не само за инициативния комитет на

...
Изборите не са приключили не само за инициативния комитет на
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: С машинно гласуване нямаше да има недействителни бюлетини

Изборите не са завършили освен за инициативния комитет на госпожа Мая Манолова, който само може да изиска да започва процедурата по касирането им в София, само че не са завършили и в някои от регионите на столицата, такава процедура има и в Шумен, тъй че изборите не са завършили за българските жители, не за Българска социалистическа партия. Те са завършени на един стадий, с едни резултати, които могат да бъдат коментирани, само че има подозрения при всички изнесени обстоятелства, които неведнъж се разясниха, това съобщи в студиото на " Още от деня " проф. Георги Михайлов, народен представител от Българска социалистическа партия за България.

Той изясни, че от страна на Българска социалистическа партия има подозрения във връзка с регионите, в които има предпочитание за анулиране, че избрани условия, свързани с технологията по провеждането на изборите, са били нарушени.

Проф. Георги Михайлов, народен представител от Българска социалистическа партия за България: Ние сме удовлетворени от резултата. Българска социалистическа партия получи 4 регионални града при нула градове при предишните локални избори. Препотвърди своето наличие в Гоце Делчев, в Пещера.
Проф. Михайлов се спря на обстоятелството, че месеци преди изборите са признати няколко съществени законови промени, които лишиха политическите партии от дотации. Освен това ненадейно беше анулирано машинното гласоподаване, при изискване, че подготовката за него продължи няколко години.

Той акцентира, че машинното гласоподаване се ползва в доста огромни страни по света и в случай че то не беше анулирано у нас, на тези избори нямаше да има 600 000 невалидни бюлетини. По думите му в този момент е належащ незабавен законодателен диалог, който да урегулира тези неуредици.

Гостът в студиото разяснява и бюджета за идната година. Според него прибавянето на 400 млн. в новия бюджет не трансформира значително картината за страната.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР