Изборите чукат на вратата - въпрос на месец или два.

...
Изборите чукат на вратата - въпрос на месец или два.
Коментари Харесай

Летифов: Избори до 2 месеца

Изборите чукат на вратата - въпрос на месец или два. Тази прогноза направи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов в програмно изявление за Българска национална телевизия и акцентира, че на процедура към този момент сме в предизборна акция.

След здравната и икономическата рецесия вследствие на COVID-19 в този момент е настъпила политическа рецесия, която се характеризира с война сред институциите в страната, безапелационен бе националният представител от Движение за права и свободи. Изходът от рецесията може да бъде открит посредством предлаганите от Движението стъпки, акцентира той.

Халил Летифов очерта главните характерности на експертния кабинет, предлаган от Движение за права и свободи.

" Този експертен кабинет би трябвало да бъде антикризисен и да обезпечи няколко неща в кратковременен проект. Необходимо е да бъдат привлечени съответните специалисти в съответните области и в напълно къси периоди, до конструирането на идващото Народно заседание те да могат да очертаят рамките и да свършат задоволително работа по този начин, че първо да договорят изискванията за дейно асимилиране на средствата, свързани с Коронавирус рецесията от една стана и другата - по отношение на проектите за усвояването на средствата по идващия програмен интервал, които са обвързани със Зелената договорка. И не на последно място те да имат уговорката да проведат почтени избори. ", изясни Летифов.

Въпрос на разговор – по този начин Летифов разяснява дали Движение за права и свободи желае министър председателят да е Борисов или не.

Според него, разговор с предварителни условия и то за безусловна капитулация не може да се случи. " Колективната безнаказаност би трябвало да стане групова отговорност ", сподели той.

На въпрос дали единствено поради неналичието на разговор Движение за права и свободи желае оставката и на президента Румен Радев, Летифов разясни, че Радев правел политика като ГЕРБ, само че с противоположен знак. Той не осъзнава защо служи президентската институция, счита Летифов, говорейки с изрази като „ език на омразата ”. По думите му не може президентът да е съпротива на държавността, а би трябвало да е труженик на разговор в една тежка обстановка.

Летифов още веднъж разясни позицията на Движение за права и свободи за Велико народно събрание и нова Конституция, като съобщи, че " тази концепция по-скоро е неприложима ". Той добави, че процесът " почтеност на изборите " е непрекъснато течащ.

Относно митингите той разясни, че има пробуждане на жителите, а митингите са част от демократичния развой. Летифов обаче посочи, че вотът на жителите дефинира легитимността на институциите. Той означи, че предстоят избори и се надявам идващото Народно събрание да има повече легитимност. По мотив хвърлянето на яйца по постройката на Движение за права и свободи от протестиращите предната вечер, Летифов даде да се разбере, че това не е оригиналност под слънцето. Той напомни и акцията при " Росенец " през лятото., която той дефинира като " политическа " от " някои позабравени лица ".

На въпрос дали вървят диалози за вероятни обединения след изборите, Летифов посочи, че по-важно какво ще се прави след изборите и какви ще са целите. Той още веднъж подсети, че Движение за права и свободи от много време упорстват за проект за ускорено икономическо развиване на страната.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР