Изборите бяха много тежки. За съжаление, през цялото време се

...
Изборите бяха много тежки. За съжаление, през цялото време се
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете

" Изборите бяха доста тежки. За страдание, от самото начало се сблъсквахме с обстоятелството, че се подменяше диалогът за града, диалогът за идете за плановете за града с други тематики, които нямаха нищо общо с изборите за кмет на София ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на софиянци, че не са позволили градът да бъде употребен за други цели, за трамплин за персонални политически упоритости и да не бъде тласнат към опити и безпорядък.

По време на акцията се чуха много рецензии против новия-стар кмет на столицата. Опонентката й Мая Манолова изиска анулиране на изборните резултати.
Йорданка Фандъкова: Стана ясно, че госпожа Манолова има напълно друга борба, напълно разнообразни цели. Тя ясно съобщи своята позиция, още повече води непрестанно борби на национално равнище и сега продължава, само че това е нейна тактичност и тактика, нейна работа. За мен са значими плановете за София.
По нейно мнение е нужно да има обновяване и тя е тръгнала с този ангажимент и в акцията си. Една трета от общинския съвет са нови хора.
Йорданка Фандъкова: Важно е партиите да се отворят към цивилен квоти, към жителите и по този метод да обновяваме концепциите си.
Кметът е почнал работа по смяната в структурата на ръководство на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Предвижда се делене на бранш " Транспортна инфраструктура " и " Транспорт " в два бранша. Ще бъде основан нов бранш - " Дигитализация и вложения ".

Фандъкова е провела срещи с представители на всички политически сили в състава на новия общински съвет.
Йорданка Фандъкова: Оставам с протегната ръка за работа по съответни планове. В същото време ясно заявих, че няма да позволи безпринципни сделки и реализиране на лесна поддръжка за решенията. Няма да позволи да ми бъдат извивани ръцете. Няма да позволи да господстват популистки хрумвания или някакви тесни партийни сметки и да трансформираме градът в залог.
При правенето на бюджета за следващата година кметът съобщи, че чака поддръжка от партиите в дясно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР