Избори във варненско село са проведени с изчезващо мастило. Това

...
Избори във варненско село са проведени с изчезващо мастило. Това
Коментари Харесай

Скандал: Кмет на ГЕРБ спечелил с изчезващо мастило

Избори във варненско село са извършени с изчезващо мастило. Това стана ясно през днешния ден в Административния съд, където експертиза сподели, че вотът на 27 октомври в Бозвелийско е манипулиран, съобщи bTV.

Недействителните бюлетини са по 200 за кмет на село, на кметство и на общински съветници. Вещото лице, направило експертизата на книжата, заключава, че следите са оставени, евентуално от по този начин нареченото симпатично мастило, което изчезва няколко часа след отбелязването на избора. Спечелилият с разлика от 40 гласа претендент през днешния ден беше доведен в правосъдната зала с белезници, тъй като е в ареста по друго следствие - за опиати. Експертизата на вещото лице е открила 178 бюлетини, върху които има следи от напън на химикал. Именно заради това в заключението си той твърди, че евентуално са употребявани химикали с изчезващо мастило.

Също по този начин специалистът е съумял по следите да възпроизведе какъв е бил вотът от недействителните бюлетини. Ако вотът се беше случил, то резултатите за кмет на селото щяха да бъдат радикално разнообразни. На изборите на 27 октомври в Бозвелийско гласоподават 605 души. Кандидатът за кмет от ГЕРБ Дамян Дамянов печели с 48 гласа разлика против Живко Панев от Българска социалистическа партия. Една трета от бюлетините обаче са регистрирани като недействителни, защото върху тях липсва маркиран избор с химикал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР