Избори в Гърция няма да има преди май 2019, много

...
Избори в Гърция няма да има преди май 2019, много
Коментари Харесай

Георгиос Мавракис: Правителството на Ципрас ще се задържи на власт и ще покаже лявото си лице

Избори в Гърция няма да има преди май 2019, доста евентуално е те да се състоят през септември 2019-а. това предвижда в предаването " 12+3 " анализаторът Георгиос Мавракис. 
Гърция излиза от осемгодишната рецесия и контракти с кредитори, които са връзвали ръцете на гръцките държавни управления и те са работили под диктовка. Сега гръцкото държавно управление ще може да прави някои неща, на своя глава кредиторите, акцентира Мавракис: " Не че ситуацията е розово. Колкото дължеше Гърция преди осем години, почти толкоз дължи и в този момент. Тези задължения, които са били заплаха за европейските банки (най-вече за немските и френските), направиха по този начин, че да спасят банките, а не тъкмо гръцкия народ. "

В момента е на власт партия, която се самонарече лява, а министър председателят Ципрас към този момент ще има опция да покаже лявото си лице, счита Мавракис. Той посочи, че ръководството на „ Сириза “ е донесло някои революционни промени, като даде образец със закон, който подсигурява, че никой, в това число неосигурен, няма да остане на улицата без здравна помощ и без да бъде лекуван:

" Това е нещо, което би трябвало и ръководещите в България да имат поради. Защото и в България се случва това, което и в Америка - нямаш ли пари, можеш да умреш на улицата. В Гърция това не е по този начин. "

Въпреки вързаните ръце на Ципрас, равнището, стандартът в Гърция постоянно е било и продължава да бъде по-високо от това в България, сподели още Георгиос Мавракис. Той съобщи, че от идването на " Сириза " на власт офанзивите от всички страни са доста огромни, тъй като е почнал нов тип политика: 

" Срязана беше връзката сред политиците и тези, които имат доста пари - банките, огромните богаташи, които преди са взимали доста елементарно заеми от банките или пък собственик на огромен ефирен канал и в същото време строител, който прави въртележки, изпразва държавната хазна и заплаща за агитация за или срещу държавното управление. Ето тези игрички, които ги знаем и от България, са се случвали в Гърция в доста огромни мащаби. Тези игрички сега са прекратени. Те са изгубили властта и по всевъзможен метод удрят държавното управление, с цел да могат отново да се върнат и да си не престават игричките. "

Като образец Георгиос Мавракис уточни тиражираните внушения, че следва ново рухване на размера на пенсиите: " Говорят за някакви бъдещи неща, които не са доста сигурни. Пропагандата не е единствено за сегашното и за предишното - какво не е свършила " Сириза " или какво е свършила неприятно, а какво ще свърши. По всичко проличава, че това няма да стане. Няма да паднат пенсиите. Много скоро ще има и нарастване на минималната работна заплата и ред други неща, които, допускам, ще задържат държавното управление на власт. "

Според анализатора, това, което вероятно може да разклати нещата е, в случай че се стигне до гласоподаване на македонския въпрос в Народното събрание, а сътрудникът на " Сириза " държавното управление е оповестил, че няма да гласоподава за това.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР