Избори, необходимо мнозинство и парламентарни неволи. След по-малко от три

...
Избори, необходимо мнозинство и парламентарни неволи. След по-малко от три
Коментари Харесай

„Истина ли е, че“: Европейските избори – дезинформация и истина

Избори, належащо болшинство и парламентарни несгоди. След по-малко от три месеца и за Европа думата сглобка няма да бъде непозната, тъй като изборите за Европейски парламент наближават, а дезинформационните акции намират по-голяма аудитория.  

Цветелина Петрунова изследва някои от най-разпространените дезинформационни разкази, свързани с идните Евроизбори.

Едно от изказванията е, че няма смисъл да гласуваме на европейските избори, защото Екологичен потенциал няма власт. „ Правомощията на Екологичен потенциал се ускоряват от ден на ден и повече. Самото гласоподаване не трябва да е проформа акт, то има значение за нас “, споделя Мария Юрукова, европеист и учител.

Тя е дълготраен учител по европеистика към СУ. Споделя, че съгласно проучвания огромна част от българите считат, че няма смисъл да се гласоподава на евроизборите, тъй като Европарламентът не взима значимите решения, а и броят на българските евродепутати е прекомерно малко - единствено 17.

Според проучване от края на януари тази година, с фокус върху по-консервативните и крайно-десни сили в Европейския парламент коалиция ПП-ДБ най-вероятно ще принадлежат на най-малко две разнообразни фамилии на европейско равнище. Партия „ Възраждане “ вероятно могат да вземат три евродепутатски места. Очаква ли се болшинството в новия Европарламент да е е друго?

„ Аз не виждам никакви учредения за реорганизация “, разяснява Димитър Лилков, старши откривател в института „ Вилфрид Мартенс “.

Доц. Светослав Малинов е български евродепутат за интервала 2009-2019 година, началник катедра Политология към СУ. За него един от главните разкази на дезинформацията, които се употребяват за намаляване на изборната интензивност у нас, са свързани с влизането на България в еврозоната.

Какво е неговото мнение – вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР