Избори 2 в 1 или избори през 2 седмици?Ако парламентарните

...
Избори 2 в 1 или избори през 2 седмици?Ако парламентарните
Коментари Харесай

Избори 2 в 1 или избори през 2 седмици?

Избори 2 в 1 или избори през 2 седмици?

Ако парламентарните и европейските избори не са 2 в 1 и бъдат планувани за две поредни седмици, ще бъде много мъчно. Това мнение изрази пред БНР Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на „ Сиела Норма “ – компанията, която обезпечава машинното гласоподаване.

„ Винаги сме пледирали изборите да са през 2 седмици, само че не се чува това. Приемаме, че обществото желае по-бързо да стават нещата. Ще се оправим, само че ще е много с напрежение “, изясни той за зареждането на новите бюлетини сред понеделник след първия избор и петък, когато машините би трябвало да бъдат върнати назад за идващото гласоподаване. Според Тодоров вид е двете дати да бъдат 9 и 23 юни.

Той не изключва ЦИК да им разпореди спомагателна софтуерна работа, да вземем за пример върху спомагателен екран, който да улесни връзката с гласоподавателя.

Останалите са на към 3 години и половина.

Започва да минава гаранционният период и естественият период, след който този вид памети стартират към този момент да не са доста надеждни. За задачите на машинното гласоподаване те би трябвало да са в доста положително положение, разясни Тодоров.

ЦИК приготвя обезпечаването на нови флаш памети, има питане към производителя, посочи той. „ Става въпрос за 24-25 000 флаш памети, в случай че се закупят за безусловно всички машини. “

По думите му, „ без значение какво споделят политиците или хора, които пледират, че животът би трябвало да се развива, доста българи избират този обичаен метод “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР