Изборен туризъм, изборен патриотизъм или изборен пацифизъм? Всичко това, събрано

...
Изборен туризъм, изборен патриотизъм или изборен пацифизъм? Всичко това, събрано
Коментари Харесай

Изборите - като софрата на Нова година

Изборен туризъм, избирателен национализъм или избирателен пацифизъм? Всичко това, събрано в едно, води до настоящото положение на България. Гледам си аз новините и " О, изненада "! И тази година в обитаеми места из страната се оказва, че демографската рецесия към този момент е минало. Няма раждаемост, обаче народът ни пораства и не старее. И всички дружно заживели в мир, обич и съгласие. И сякаш се разгласяваме против насилието и войните, само че наближат ли избори, ни се желае да се избием едни други. Тайничко и бавничко идва в спокойно време разделно.
Дали е по насила, или по избор, други хора избират вместо нас, а ние избираме чужбината. Всички, пристигнали в България особено, с цел да гласоподават и наричащи себе си патриоти, ще решат какво да вършат с нашия живот и ще си заминат назад. А ние ще останем тук и още веднъж ще гледаме безучастно. Но не, те не са туристи. Те са си българи. Нали тук си живеят (временно). Туристи са единствено тези, които идват, с цел да похарчат малко пари, без да има избори. Нямаме право да съдим сходно държание, тъй като страната го разрешава и тъй като могат да ни обвинят в дискриминация.
Но най-интересното е, че директно преди всяко осъществяване на избори се вършат незабавни ремонти в Изборния кодекс. Тази въпросна точка обаче никой не я пипа. Според член 36, ал.(1) и (2) точно от този документ, всеки има право на гласоподаване, стига да има сегашен адрес през последните шест месеца и да е подал заявление за задачата. Така е - откакто не е неразрешено, значи е позволено. Дали е морално? Какво значение има, нали е законно! Имено по тази причина са в правото си и хората, които живеят по 30 души в един хотел и по 12 в една къща, " тъй като по този начин желаят ". А която и да е община няма по какъв начин да откаже регистрацията, при изискване, че са спазени законовите правила и процедури. Тук ми поражда въпросът кому е угодна тази " малка врата "?
Добре, че по-рано и на мен ми пристигна на разум една концепция. Взех, че поканих цялата ми рода да поживеят малко у нас. Поне до 27-ми октомври тази година. На родова среща, да се забележим. Пиене и ястие да има. Верно единствено шест месеца, но по некоя сгодна приказка ще си кажем. Да ви кажа, малко и другари прибавих от България и чужбина. Та, повече хора да станем, по-пълна да е къщата ми. До 1 000 - 2 000 души общо ги докарах , да ви кажа. Пък по този начин и по този начин са тука, ще вземат и да гласоподават. Заедно ще идем дори, по-весело да ни е. Абе, изборно ни е, едно такова, като на Нова Година, по кое време се събираме по доста хора на едно място...
Още по-голяма хумореска провокира и изключителното издаване на удостоверения за гласоподаване от Министерство на вътрешните работи даже в изборния ден (който да напомним е почивен). Това не се прави за първи път, само че е следващ абсурд в изборната ни система. Кого подтиква тази концепция? Като не си смогнал да си поправиш документа, бил си безконтролен към това, няма да гласуваш и точка! И няма потребност да проявяваш отговорност в последната минута! Че моята персонална карта, в случай че е счупена, развалена или негодна, освен няма да очаквам последния ден, с цел да я сменя, ами и санкция ще изям за съвестността си.
И най-после - хайде да не си затваряме очите и да признаем, че изборите в България са една огромна подигравка, в която режисьорът е явен, а основната роля играят " туристите ".
Автор: Атанаска Маркова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР