Изборен ден за 105 общини днес. Правилата за провеждане на

...
Изборен ден за 105 общини днес. Правилата за провеждане на
Коментари Харесай

Балотаж има в 105 общини, 441 кметства и 31 района, членове на СИК не се явиха

Изборен ден за 105 общини през днешния ден. Правилата за осъществяване на изборите са същите. Гласуването стартира преди час и ще продължи до 20 ч. вечерта.
Балотаж ще има в 105 общини, 441 кметства и 31 региона. Правилата за осъществяване на избори са същите. В три села в страната балотажът ще бъде сред трима претенденти.

Важен за тези избори е правилото на уседналост. Право на глас имат хора с непрекъснат и сегашен адрес през последните 6 месеца.

В тъмната стая можем да отбележим своя избор единствено с писалка със наследник цвят. И на втория тур квадратчето " не поддържам никого " попада в бюлетината, само че не въздейства върху избора на претендентите.

През целия ден от ЦИК ще ви предоставяме настояща информация. Говорителят на ЦИК Александър Андреев сподели, че нямат сигнали, че някъде изборният ден не е почнал. Има случаи на отсъствие на членове на СИК, следователно се изчаква, а в случай че той не се яви до 8 ч., ще бъде сменен от ОИК.

Много смени бяха регистрирани в състава на секционните комисии в Благоевград и Сандански. В Благоевград от през вчерашния ден до през днешния ден бяха заменени 70 членове, в Сандански - към 60.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР