Изборът на шведските изтребители Грипен е предопределен. Това стана ясно

...
Изборът на шведските изтребители Грипен е предопределен. Това стана ясно
Коментари Харесай

„Грипените“ са предопределени, отсече Борисов

Изборът на шведските изтребители " Грипен " е съдбоносен. Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел, откакто България, Естония и Австрия публично одобриха програмата за целите на Европейския съюз през идващите 18 месеца.

В четвъртък Министерството на защитата внесе в Министерския съвет отчет, от който излиза наяве, че шведските изтребители са класирани преди всичко, а офертата за използвани американски F-16 е отхвърлена напълно, защото там условието било за заплащане в брой. 

В Брюксел Борисов е разговарял и с шведския министър председател Стефан Льовен в рамките на Европейския съвет, на която тематиката е била разисквана. „ Грипените “ и шведските самолети са предопределени “, съобщи Борисов.

„ Знаете, президентът Румен Радев, неговият консултант тогава като министър на защитата, специалистите, които сложиха, класираха шведския „ Грипен " преди всичко. Втори е, мисля, че италианският „ Юрофайтър ", а Ф-16 и другите са декласирани. Така че, ние, мисля, с министърът на защитата Красимир Каракачанов се разбрахме или идната, или по-следващата сряда ще вземем решение да започнат преговорите “, изясни Борисов, представен от " Фокус ".

Премиерът изясни, че парите за рационализация, които са близо 3.5 милиарда лева. и бяха утвърдени от второто държавно управление на ГЕРБ, би трябвало да имат съответната възвращаемост. За това и било значимо в офертата за пазаруване на изтребители да има и вложения от непознатата компания.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР