Изборът на съдебните заседатели започна в петък в първия процес

...
Изборът на съдебните заседатели започна в петък в първия процес
Коментари Харесай

Изборът на съдебни заседатели започва в делото за подривна дейност на Кенет Чезебро на фона на преговори за признаване на вината

Изборът на правосъдните заседатели стартира в петък в първия развой за подривна активност в изборите в Джорджия, незабравим миг в делото за солиден рекет, където подкрепящият Тръмп юрист Кенет Чезебро е изправен пред обвинявания, че се е опитал да анулира изборите през 2020 година с подправени гласоподаватели на Републиканската партия.

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи се срещна с групата от бъдещи правосъдни заседатели в петък и им сподели, че процесът може да продължи четири до пет месеца. Въпреки това, не е ясно дали процесът ще продължи по проект, като по делото се обрисува евентуална договорка за признание на виновността.

Попитан от CNN за допустимо съглашение за признание на виновността, юристът на Chesebro Скот Грубман сподели: „ Ще забележим с напредването на деня “.

Отляво - Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп приказва на Конференцията за консервативно политическо деяние (CPAC) в Hilton Anatole на 6 август 2022 година в Далас, Тексас. CPAC започва през 1974 година и е конференция, която сплотява и приема консервативни организации, деятели и международни водачи в разискването на настоящи събития и бъдещи политически стратегии. Вдясно - Специалният прокурор Джак Смит приказва за обвинителен акт против някогашния президент Доналд Тръмп, вторник, 1 август 2023 година, в офис на Министерството на правораздаването във Вашингтон. Вляво - Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп приказва на Конференцията за консервативно политическо деяние (CPAC) в Hilton Anatole на 6 август 2022 година в Далас, Тексас. CPAC започва през 1974 година и е конференция, която сплотява и приема консервативни организации, деятели и международни водачи в разискването на настоящи събития и бъдещи политически стратегии. Вдясно - Специалният прокурор Джак Смит приказва за обвинителен акт против някогашния президент Доналд Тръмп, вторник, 1 август 2023 година, в офис на Министерството на правораздаването във Вашингтон. Getty Images/AP

CNN заяви, че прокурорите на окръг Фултън неотдавна са предложили съглашение за признание на виновността на Чесебро. Не е ясно дали Чезебро ще одобри предлагането за признание на виновността, само че източник, осведомен с полемиките, сподели, че вероятността се е нараснала, откакто неговият съобвиняем Сидни Пауъл направи неочакван поврат и се призна за отговорна в четвъртък, оставяйки Чезебро като единствения обвинен, чийто развой беше планувано да стартира в петък.

Адвокат, който работи за подкопаване на резултатите от изборите през 2020 година, Чесебро оказа помощ за създаването на заговора на акцията на Тръмп за показване на неразрешени лист с гласоподаватели на Републиканската партия в Джорджия и шест други щата. (В предходни правосъдни каузи юристите на Чесебро отхвърлиха той да е измислил проекта.)

Чезебро и други съдружници на Тръмп се надяваха тогавашният вицепрезидент Майк Пенс да употребява гласоподавателите на Републиканската партия, с цел да оправдае забавянето на Конгреса да удостовери успеха на Джо Байдън – или даже да изхвърли законните гласоподаватели на Байдън и вместо това да признае подправените гласоподаватели на Републиканската партия на 6 януари 2021 година

Чесебро е упрекнат в седем закононарушения, в това число нарушаване на закона RICO на Джорджия, скрит план за осъществяване на имитация и скрит план за осъществяване на подражаване на държавен чиновник.

Пауъл, някогашен юрист на акцията на Тръмп, се призна за отговорен в четвъртък по разрастващия се случай за рекет. Базираният в Джорджия обезпечител Скот Хол се призна за отговорен в края на септември.

 Адвокат Сидни Пауъл приказва за правосъдни каузи, оспорващи резултатите от президентските избори в централата на Републиканския народен комитет във Вашингтон, окръг Колумбия, на 19 ноември 2020 година Адвокатът Сидни Пауъл приказва за правосъдни каузи, оспорващи резултатите от президентските избори в централата на Републиканския народен комитет във Вашингтон, окръг Колумбия, на 19 ноември 2020 година Сара Силбигер/Вашингтон пост/Гети изображения

Като част от съглашението за признание на виновността, подписано сред прокурорите и юристите на Пауъл, тя призна ролята си в нарушаването на изборните системи през януари 2021 година в селския окръг Кофи, Джорджия. Прокурорите предложиха присъда от шест години пробация, както и 9000 $ реставрация. Пауъл също ще би трябвало да напише извинително писмо до жителите на Грузия.

Пауъл се призна за отговорна по шест закононарушения – шест обвинявания за скрит план за осъществяване на умишлена интервенция в осъществяването на изборните отговорности – доста понижение от седемте закононарушения, с които се сблъска в началото.

Преди процеса Чезебро и Пауъл изгубиха няколко предложения, с цел да отхвърлят делото, в това число по-рано тази седмица. В поредност от досъдебни решения McAfee отхвърли техните причини, че прокурорите на окръг Фултън са приложили погрешно закона RICO на Джорджия и че обвинителният акт не е съумял да откри основни детайли от закононарушенията, които са упрекнати.

Закари Коен и Деван Коул от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР