Изборът на председател на парламента няма нищо общо с разговорите

...
Изборът на председател на парламента няма нищо общо с разговорите
Коментари Харесай

Даниел Митов: Без ГЕРБ няма правителство

Изборът на ръководител на Народното събрание няма нищо общо с диалозите за постоянно държавно управление. Хубаво е, че стартира работа Народното събрание, в този момент следва втората част. Това съобщи Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “,, зам.-председател на, в ефира на Българска национална телевизия.

„ Ние не сме подготвени с кабинет, тъй като знаем, че когато потеглят диалози по политики, персоналният състав е последното нещо, което се разисква. Има доста формули според от това по какъв начин тръгнат диалозите, тогава ще се преценя. И другите партии имат желание да оферират свои формули и решения, би трябвало да ги чуем. Това ще е решение, което ще вземем в границите на развиването на политическата обстановка. Ние сме привикнали да действаме бързо “, счита той.

„ Българското общество и партии би трябвало да минават през лечебен развой, тъй като прекомерно доста се разделихме, казахме си тежки неща, и в последна сметка би трябвало да се даде малко време, с цел да може политическите партии да съумеят да преодолеят проблематичните моменти, спиращи досега политическия диалог “, сподели още той.

Митов разяснява тематиката с даването на военна помощ на Украйна с думите: „ Ние с президента явно имаме разнообразни усещания какво да вършим с даването на оръжие за Украйна. Абсолютно е нелогично, че това би ни вкарало в спора. “ „ Международно правно видяно, помагайки на жертвата на експанзия, никой не влиза във война. Ние сме длъжни да го създадем – поради ценностния избор на Украйна, тъй като тя брани това, което браним всички ние “, сподели още Митов.

Според него, когато се оказва такава военнотехническа поддръжка на Украйна, може да се одобри като потребно за нас: „ Радев не вижда какво и по какъв начин ще стане – няма по какъв начин да види, в случай, че сходни диалози със съдружниците ни не са почнали, а те могат да стартират, в случай че гласуваме тази помощ да да стане ясно по какъв начин ние можем да сменяем едни качества за други. Трябва да погледнем какво имаме и съм уверен, че можем да модернизираме нашето въоръжение и да договорим по-добри условия. Аз не мисля, че длъжностен кабинет би отказал да извърши такова решение на Народното събрание. “

По мотив разпределянето на комисиите, Митов е безапелационен: Комисията по енергетика би трябвало да се ръководи от най-голямата партия, поради значимостта ѝ. Правната комисия също. “

„ Не мисля, че е допустимо без да има кабинет. Би било неправилно най-голямата партия да не взе участие в ръководството “, добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР