Изборът на председател на Европейския парламент за втората половина на

...
Изборът на председател на Европейския парламент за втората половина на
Коментари Харесай

На 18 януари избират нов председател на Европейския парламент

Изборът на ръководител на Европейския парламент за втората половина на мандата ще се организира във вторник, 18 януари, по време на пленарната сесия в Страсбург.

Очаква се малтийската евродепутатка от Европейската национална партия Роберта Мецола да бъде идващият ръководител на Екологичен потенциал. Изборите за заместник-председатели и квестори ще се проведат през същата седмица.

на гала в понеделник в Страсбург. Председателят на Европейския парламент умря в Авиано (Италия), където беше настанен в болница от 26 декември. Член на Европейския парламент от 2009 година, той беше определен за ръководител през юли 2019 година за първата половина на мандата.

Председателят Сасоли одобри изключителни ограничения, които дадоха опция на Европейския парламент да извършва отговорностите си и да упражнява прерогативите си според Договорите в хода на пандемията, се споделя в прессъобщението на институцията.

Той изигра значима роля в отстояването на упорит дълготраен бюджет на Европейски Съюз и ефикасен механизъм за възобновяване.

Покойният ръководител управлява Парламента в проявяването на взаимност към хората с по-малко благоприятни условия, при започване на рецесията, с подпомагащи дейности в градовете-домакини на Европейския парламент, като да вземем за пример даване на храна на благотворителни организации и заслон в пространствата на Парламента на дами, жертви на принуждение.

Решен да извлече поучения от пандемията, ръководителят Сасоли започва и огромно упражнение за размисъл с членовете на Екологичен потенциал за преосмисляне и подсилване на парламентарната народна власт.

Като безрезервен европеец ръководителят Сасоли акцентира в речта си пред Европейския съвет през декември преди няколко седмици, че " това, от което Европа се нуждае и от което се нуждае най-вече, е нов план на вярата. Мисля, че можем да изградим този план въз основа на мощен метод в три посоки: Европа, която вкарва иновации; Европа, която защитава; и Европа, която просвещава. "

Церемония в негова памет ще се състои в понеделник, 17 януари, при откриването на пленарната сесия в Страсбург в наличието на някогашния евродепутат и министър-председател на Италия Енрико Лета.

В Рим жителите могат да отдадат почитта си в четвъртък, 13 януари, от 10.00 до 18.00 ч. в Sala della Protomoteca на Кампидолио, а погребалната работа ще се състои в петък, 14 януари, от 12.00 ч. в базиликата Santa Maria degli Angeli.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР