Изборът на нов телевизор не е лека задача, особено в

...
Изборът на нов телевизор не е лека задача, особено в
Коментари Харесай

Струва ли си да инвестираме в OLED и 4K при покупката на нов телевизор

Изборът на нов тв приемник не е лека задача, изключително в настоящия интервал – черен петък, всевъзможни празнични промоции и разпродажби. Засипани сме от стотици разнообразни модели. Техническата терминология никак не е малко.
Най-големият избор е за размера на устройството, само че е обект напълно на персонални желания
Измервате мястото, където ще го сложите. Преценявате от къде ще го гледате, заставате пред няколко разнообразни размера и усещате кое е вярното. Важно е авансово да решите в какъв диапазон ще пазарувате, с цел да не се подведете от някоя промоция или увещаването на чиновник в магазина.
Ще разгледаме две други неща, за които се спори доста от известно времеИмаме ли потребност от 4K?
Резолюцията постоянно е била основен фактор за избор – колкото повече, толкоз по-добре. В един миг равнището обаче се качи до 4K, към този момент отива на 8К и много хора споделят, че това е прекомерно. До преди известно време беше изцяло правилно, тъй като нямаше наличие, което да гледаме на такава резолюция.

Вече от ден на ден малките екрани на запад излъчват в 4К, ще забележим това нещо да се придвижи и на нашия пазар. По-важното обаче е, че услуги за стрийминг на филми и сериали като Netflix и Amazon Prime Video стартират да оферират тази опция.

По отношение на гейминга, с идването на PS4 Pro и Xbox One X, и в този отрасъл се заприказва за ултрависоки резолюции. През 2020-та година ще се появи идващото потомство конзоли на Sony и Microsoft. Този въпрос ще е обиден доста интензивно.

Добра рекомендация е при съществуването на финансова опция да се застраховате за бъдещето с покупката на 4K модел. Към днешна дата към момента не е наложително, само че с всеки минал ден този миг се доближава.
OLED – да бъде или да не бъде?
Следващият въпрос визира това какъв тип екран да търсим в новия си тв приемник. От няколко години на пазара се постановиха тв приемниците с LED екрани. Все повече от най-хубавите артикули на пазара обаче стартират да употребяват OLED екран.

При тях има по-голяма компактност на пикселите, по-дълбоки черни цветове, по-добър контрастност на цветовете. Това са все неща, които ви интересуват.

Разбира се, тези тв приемници са по-скъпи и би трябвало да сте готови за това. Тук обаче множеството експерти са безапелационни, че инвестицията си коства. OLED екрана ще ви прави усещане всеки ден, когато гледате обичания си спорт, филм или даже новините. Едно от дребното неща, в които ще вложите пари и ще видите елементарно видим от всеки позитивен резултат.
Какъв е вашият тв приемник? Доволни ли сте от него и смятате ли да го подменяте скоро?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР