Изборът на македонски парламент е македонската пролет. Това е тяхната

...
Изборът на македонски парламент е македонската пролет. Това е тяхната
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Македония изживява тяхната 1997 г.

Изборът на македонски парламент е македонската пролет. Това е тяхната 1997 г.”, сподели журналистът Любчо Нешков във връзка новото македонско държавно управление на Зоран Заев.

„ Три неща са значими – първо, след 27 април и „ Червения четвъртък” доста бързо спря бруталната борба сред двете съществени партии. Никола Груевски спря митингите, Зоран Заев понижи реториката, а президентът връчи мандата”, разяснява Нешков.

„ Зоран Заев ще ръководи с две македонски партии, една от които беше съдружник на Никола Груевски”, разясни Нешков.По думите му също и фактът, че Заев е поканен на среща в Брюксел с водачите на западните Балкани също е удостоверение за ново начало за Македония.

„ Преди да бъде определен, Зоран Заев отговори на всички реплики и там имаше две основни послания. Едното беше, че ще спре реваншизма в политиката, а другото – отговори на ВМРО-ДПМНЕ, които го попитаха по какъв начин ще ръководи в този парламент, той отговори „ Ми, ще управляваме и с вас”, разясни Нешков.

Според Нешков борба сред Македония и България поради Русия няма, само че отношението на съветската страна към нашата съседка е друго. „ Македонците не са виждали съветски байрак, в случай че има съветско въздействие – то влиза през прилежащите страни, главно през Сърбия”, разяснява той.

„ Конфронтацията с България няма да продължи”, безапелационен е той и счита, че точно ние ще бъдем вратата на Македония към Европейския съюз.По мотив срещата сред Владимир Путин и македонският президент Георги Иванов, на която съветският президент съобщи, че славянската книжовност е пристигнала точно от македонските земи, Нешков съобщи, че единствената цел на това изказване е да се резервира ситуацията, в което Македония се намира от 70 години.

Източник: bTV

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР