Изборът на коледни подаръци никога не е лесен, но тази

...
Изборът на коледни подаръци никога не е лесен, но тази
Коментари Харесай

Подари различна, дива и перната Коледа

Изборът на коледни дарове в никакъв случай не е елементарен, само че тази година имаме още една опция. За пръв път Спасителният център на Зелени Балкани предлага стратегия за осиновяване на диви птици от застрашени типове, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

След като е попаднала при ветеринарните лекари, всяка една от птиците има своята история, а осиновителят ще стане съпричастен с нея, оттова и с природата, считат създателите на концепцията. В са показани фотоси на всички питомци в Спасителния център, които може да бъдат осиновени, както и таксите за месец. Със събраните средства се подкрепя активността на еколозите, които неуморимо преследват задачата си да върнат в природата застрашените типове и да им дадат шанса да продължат да се развъждат.

Сред препоръчаните кандидатури за осиновяване има редки и скъпи птици, като царски орел, черен щъркел, горска улулица, забулена сова, блатна сова, белоопашат мишелов, осояд, късопръст ястреб, ловджийски сокол, белошипа ветрушка, черен и египетски лешояд, пеликан, а в края на листата се мъдри и таралеж с латинското си име Erinaceus concolor.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР