Изборът на град за туристическо посещение може да се окаже

...
Изборът на град за туристическо посещение може да се окаже
Коментари Харесай

ТОП 5 на най-посещаваните градове в света

Изборът на град за туристическо посещаване може да се окаже същинско предизвикателство, в случай че не сте си набелязали тъкмо коя точка в света да посетите или нямате заветна фантазия. Популярните туристически дестинации също имат някои свои минуси, като да вземем за пример голямото количество хора, което губи част от удоволствието да се насладите на забележителностите. Погледнато от тази гл.т. класацията на най-посещаваните градове може да се пояснява и като антикласация.

1. Хонг Конг

Близо 25.7 млн. туристи са посетили Хонг Конг през 2017 година По всичко проличава, че мегаполисът ще резервира челното си място и през идващите няколко години. По прогнози на Euromonitor International през 2020 година градът ще одобри 31.2 млн. туристи, а през 2025 година – 44 млн. души.

2. Бангкок

С 9.5% набъбна броят на задграничните туристи през 2017-а по отношение на 2016 година Миналата година градът е бил посетен от 23.2 млн. души. Столицата на Тайланд притегля с редица неща, само че най-много с големия брой храмове и бурния махленски живот.

3. Лондон

През 2017-а градът е посетен от 19.8 туристи. Прогнозата за 2025-а е техният брой да доближи 25.8 млн. души. Британската столица е изключително „ отворена” към деца.

4. Сингапур

Още един финансов център, който притегля пътешественици от целия свят. С 6.1% повече туристи е посрещнал мегаполисът през предходната година – 17.6 млн. души. По прогнози, към края на десетилетието градът ще бъде посетен от близо 20 млн. туристи.

5. Макао

През последните няколко години градът годишно регистрира забележителен растеж в броя на задграничните туристи. През 2017 година той е бил посетен от 16.3 млн. души. Очаква се през 2025-а, с помощта на многото на брой казина и търговски центрове, той да притегли 27.9 млн. задгранични гости.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР