„Изборът на главен прокурор е много сериозен процес, който е

...
„Изборът на главен прокурор е много сериозен процес, който е
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов прави сам кампанията

„ Изборът на основен прокурор е доста сериозен развой, който е почнал от дълго време, защото визира доста ползи. Разговорите на Румен Радев по тази тематика можеха да се проведат след евроизборите. Разбирам забележката на Бойко Борисов към президента, защото той доста ясно към този момент е позициониран проляво. Едната тактичност е ГЕРБ да легитимира Радев към ГЕРБ. Втората е нещата да бъдат разграничени – гласоподавателите на Българска социалистическа партия от тези на президента “.

Това съобщи пред ТВ Европа политическият психолог Антоанета Христова. „ Думите на Ахмед Доган са индикация, че Движение за права и свободи е отворила вратите си за хората, които напуснаха “, сподели още Христова.

„ Атаката с жилищата против ръководещите беше планувана от дълго време, само че арестувана, с цел да излезе информацията при започване на предизборната акция. Допускам, че в този проект има още кавги “, добави Христова.

„ Неизбежно е. Румен Радев се свързва с Българска социалистическа партия, защото той беше претендент на социалистите, а Иво Христов е претендент за евродепутат на левицата. ГЕРБ обаче дава бонус на Българска социалистическа партия, когато пакетира Радев към партията. Не си вършат добра услуга, че съперник им е рейтингов политик “, разяснява социологът Първан Симеонов и добави, че борбата би трябвало да се води по-скоро сред Бойко Борисов и Корнелия Нинова или сред Елена Йончева и Мария Габриел.

„ Социологическите прогнози са непредвидими. Виждаме доста нови неща. За пръв път от години виждаме Бойко Борисов да прави самичък акцията си. В същото време виждаме и че за Българска социалистическа партия тези избори са доста значими. Дори вътрешната съпротива в партията е консолидирана. За последната седмица двата лагера са запазили по някой коз “, добави Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР