,Изборът на Елена Йончева за водач на листата на БСП

...
,Изборът на Елена Йончева за водач на листата на БСП
Коментари Харесай

Мнения и коментари за решението Елена Йончева да води евролистата на БСП

,Изборът на Елена Йончева за лидер на листата на Българска социалистическа партия и отхвърлянето на Сергей Станишев като подобен е следващото отлюспване в социалистическата партия и е израз на пълзящата болшевизация. "

Така някогашният водач на социалистите Михаил Миков дефинира процесите, които текат в партията и които доближиха своята кулминационна точка през вчерашния ден на Пленума на Българска социалистическа партия при присъединяване си в утринния блок на Нова телевизия. Миков остро разкритикува държанието и отношението на управлението на партията, заявявайки, че той не желае да бъде представител на Българска социалистическа партия в нито една листа, до момента в който това управление владее партията. Припомняме, през 2016 година Миков загуби конкуренцията за ръководител на Българска социалистическа партия в съревнование с Корнелия Нинова.

Михаил Миков изясни, че от няколко месеца има очевидна наклонност за напън за отстраняването на Станишев и сега даже има вид, при който Станишев да не бъде въобще в листата на Българска социалистическа партия. Това е схванал самият Миков от думите на Корнелия Нинова в края на Пленума, а и е "ясно, че е нежелателен, от няколко месеца ".

,,Кому беше належащо това - да сблъскваме двама души ", се пита Миков, съгласно който Елена Йончева има своите персонални качества, само че тя е била употребена от управлението на партията.

,,Не споделям, че Елена няма качества и не може да бъде заслужен представител в Екологичен потенциал ", съобщи Миков, само че добави, че изборът й е почистване сметки и "натриване носа " на Станишев.

,,Отсъства политическото, всичко е персонално ", разкритикува Миков. Според него сега един от значимите въпроси какви са връзките сред Българска социалистическа партия и ПЕС, където и участието на Българска социалистическа партия е "формално " и има съществени несъгласия. Заявката на и за Елена Йончева е тя да се занимава с вътрешни проблеми, макар че е представител в Европейския парламент.

Коментар във Facebook по нажежената до алено тематика от състоялия се през вчерашния ден пленум не пропусна да даде и някогашният сътрудник на Радио "Свободна Европа " в Ню Йорк Константин Мишев: ”БСП за следващ път сподели, че няма нищо общо със социалистическите или социалдемократическите партии в Европа. Българска социалистическа партия е нацистка партия. Какви са национал социалистическите работен партии в нашето съвремие? ".



Според него положителната вест е, че тази партия към този момент не екзекутира някогашните си водачи. „ Голям прогрес, въпреки всичко! Но да поставиш в сходно унизително състояние началник на Партията на европейските социалисти не е по-различен нрав. Е...не го убиват с примка или патрон, а го унищожават морално. "



Най-дързък в рецензията си беше журналистът и политически ПР специалист Нидал Алгафари, който разтълкува хода на социалистическата партия като скриване зад безпартийни фигури като Радев и Йончева под диктовката на Москва. "На предходните избори столетницата се скри зад човек, който не е член на партията. На идните избори Българска социалистическа партия отново ще стори същото. Водачката на листата им не е член на партията...Радев и Йончева политат на немощните крила на дългогодишните членове на партията, само че по всякакъв начин странят от партийната брошура? Срамно ли е? Грозно ли е? Нелицеприятно ли е да си член на Българска социалистическа партия? ".



"С неспокойствие очаквам да видя подредбата на цялата им листа и главно на тези, които ще бъдат в зоната на избираемите. Дали пък там няма да се наместят и такива, които мощно викаха преди години "Който не скача е червен " или "Червени отпадъци "? ", споделя още Нидал Алгафари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР