Изборът на чистата храна - поза, мода, диета или убеденост,

...
Изборът на чистата храна - поза, мода, диета или убеденост,
Коментари Харесай

Зелена светлина“: Българският модел за избор на чиста храна

Изборът на чистата храна - поза, мода, диета или увереност, той търси нови форми на предложение и извършване на покупки. Един сполучлив модел у нас към този момент четири години съкратява връзката сред дребните производители на чиста храна и хората от градовете.

Орлин Радев, създател на платформа за фермерски артикули: Вече имаме близо 200 производители, които оферират продуктите си през нашата платформа. Много от тях са ферми, които се намират в планинските региони, където природата е най-чиста и където имат опция да създават най-чистите артикули.
Платформата разрешава избиране и поръчка на съответния артикул с доставка до дома. Тя стартирала в София, само че към този момент доставя в цялата страна. Радва се на възходящ интерес, защото от ден на ден хора се интересуват от това какво ядат децата им, а оттова си задават и въпроса: „ С какво се храня аз? “

На тази основа основателите на платформата сортират и продуктите от асортимента си.
Елена Косева, управител ферми: Да съдържат в състава си единствено естествени съставки, да няма изкуствени такива, да няма консерванти, да няма по този начин наречените Е-та.
Партньорите на платформата са хора с идея да създават чисти артикули в стопанство с стабилно земеделие, където нещата се случват, следвайки естествените процеси в природата. Такива хора има в България, твърди Елена Косева. Те освен оферират, само че се преценяват и с условията на крайните клиенти. Платформата оказва помощ и за тази връзка.
Орлин Радев, създател на платформа за фермерски артикули: Постоянно развиваме и прибавяме функционалности. Променяме метода, по който представяме продуктите, тъй че да отговорим на това, което получаваме като противоположна връзка от нашите клиенти, както и от производителите.
Физическите магазини също способстват за избора на качествените артикули и припознаване на новия модел за извършване на покупки. Стартът на платформата бил даден с европейска помощ от капиталов фонд за развиване на иновационни планове. А в този момент самата платформа предлага безвъзмездна консултация на фермерите, които търсят европейска финансова поддръжка.

Елена Косева, управител ферми: Ако някой желае да се включи в отворените ограничения по Програмата за развиване на селските региони, може да го направи посредством подготовка на повсеместен план.
Трудности пред дребните производители е имало и ще има. Но би трябвало да се пробва, поучават основателите на платформата за онлайн извършване на покупки. Защото насладата от производството, доставката и споделеното наслаждение от потреблението на качествена храна, е почтена премия за напъните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР