Изборът на Боби Михайлов за президент на БФС за пореден

...
Изборът на Боби Михайлов за президент на БФС за пореден
Коментари Харесай

Бербатов оспори избора на Боби Михайлов: Трябва да има балотаж! Сега на ход е съдът! |

Изборът на Боби Михайлов за президент на БФС за следващ път от 2005 година насам няма да мине безпрепятствено този път.

Бившият вратар беше оставен на поста си с гласовете на 241 делегати на изключителния конгрес на централата, до момента в който главният му съперник Бербатов получи 230. Точно 1 глас стигна на Михайлов, с цел да бъде определен на първи тур.

Бербатов претендира, че е трябвало да има балотаж, защото нужният брой гласове за избор на първи тур са били 242 - т.е. с един повече. Той също по този начин декларира, че изборите ще бъдат оспорени в съда. Вчера юрист Радостин Василев също изрази убеденост, че изборът на Михайлов няма да мине в Агенцията по вписванията.

Публикуваме текста от страницата на Димитър Бербатов във " Facebook ":

" 242 делегатски гласа съставляват повече от 50% и са нужни за взимане на решения ". 

Единствената инспекция е направена от господин Трайко Младенов (Председател на Комисията за инспекция редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която открива 483-ма присъстващи делегати! На база на което е горното изказване в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола! В член 44, алинея 3 от Устава на БФС ясно и изрично се споделя

" Президентът се избира с болшинство от присъстващите делегати ". Изборът е нелигитимен, защото Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж! Сега на ход е съдът! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР