Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата

...
Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата отново трябва да отстоява независимостта си

" Изборът е от значително значение в миг, в който прокуратурата на Република България още веднъж би трябвало да отстоява своята самостоятелност - и то не с оглед ползите на прокуратурата и обособените прокурори, а с оглед ползите на българските жители и общество ". Това сподели основният прокурор Иван Гешев при започване на процедурата за избор на нов член на Висшия правосъден съвет от квотата на прокуратурата.

319 обвинители се събраха в " Интер Експо център ", като съвещанието стартира с един час забавяне заради липса на кворум.

Гешев добави, че прокурорите ще изберат представител, който да отстоява техните ползи. Главният прокурор изрази вяра през днешния ден всеки един от прокурорите да получи отговор на въпросите, които го интересуват от претендента за член на Висш съдебен съвет Евгени Иванов.

Военно-апелативният прокурор на София и ръководител на Асоциацията на прокурорите е единственият претендент за мястото в прокурорската гилдия. Днес той ще показа концепцията си, а същинското гласоподаване ще е идната събота, като право да гласоподават имат 1531 прокурори, от тях над 1300 ще гласоподават електронно.

Ако бъде определен, Евгени Иванов ще заеме мястото на Даниела Машева, която стана заместител на основния прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР