Избиването на животни в Ямболско заради риск от чума е

...
Избиването на животни в Ямболско заради риск от чума е
Коментари Харесай

Директорът на БАБХ: Спасяваме бизнес за над 1 млрд.


Избиването на животни в Ямболско поради риск от чума е единствената допустима мярка при създалата се обстановка и неналичието на връзка със стопаните е преднамерено издирван резултат, за да няма укриване на добитък. Това сподели шефът на Българската организация за сигурност на храните Дамян Илиев пред Би Ти Ви.

Той изрично отхвърли изказванията, че е разпоредил всеобщата евтаназия, преди да станат подготвени резултатите. " Нашето проучване е на 19 юни. На 23 юни изпращаме същата проба в референтна лаборатория и на 23 юни получаваме удостоверение. На 25 юни е издадена заповед”, изясни той. По думите му нашата лаборатория не е референтна, а акредитирана.

Той уточни, че е видял заболели животни, а болестта е такова, че не всеки път се развива клиника. Затова и е било решено да се избият всички стада, които може да са били в контакт с заболели животни.
На въпрос за какво организацията преди броени месеци е издало управление, което в този момент не съблюдава, той отговори, че документът е написан за случаи, в които няма подобен огромен риск от разпространяване на вируса: " Практическото управление сега не е състоятелно”.

От думите му стана ясно още, че на никое място карантината не се ползва като способ за битка със болести – въпреки да я има в практическото управление, което подчинената му конструкция е издала преди няколко месеца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР