Избирателните секции за парламентарните и президентските избори в Турция затвориха

...
Избирателните секции за парламентарните и президентските избори в Турция затвориха
Коментари Харесай

Първи резултати след изборите в Турция: Ердоган води за президентския вот

Избирателните секции за парламентарните и президентските избори в Турция затвориха порти в 17.00 ч. локално време, заяви Анадолската организация. Вече стартира и преброяването на бюлетините , пуснати в над 180 000 изборни секции по цялата страна. Гласуването в дипломатическите задачи на Турция в чужбина, почнали на 7 юни, също са завършили.

Настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в страната след обработването на 17,6% от бюлетините. Това са п ървите данни оповестени от Централната изборна комисия на Турция.
 
На този стадий Ердоган получава 60% от гласовете, след него се подрежда претендентът на опозиционната Народно-републиканска партия Мухарем Индже.
 
 Gulliver/Getty Images

Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм похвали Върховния изборен съвет за сполучливото осъществяване на парламентарните и президентските избори в страната. " Месеците подготовка на Върховния изборен съвет са една от аргументите за какво тези избори минаха толкоз умерено и сполучливо ", съобщи Йълдъръм пред кореспонденти, представен от Анадолската агенция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР